Constructorul Selina iese din insolvenţă cu ajutorul CITR

D.T.
Companii / 24 martie

Constructorul Selina iese din insolvenţă cu ajutorul CITR

CITR anunţă finalizarea cu succes a procesului de reorganizare a constructorului Selina, companie din mediul de afaceri din nord-vestul României de peste 30 de ani, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, la data de 23 martie 2023, Tribunalul Bihor a dispus închiderea cu succes a procedurii de reorganizare Selina SRL, parte a Grupului Selina, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa construcţiilor, cu consecinţa ieşirii din insolvenţă după aproape 9 ani.

"Din nou reuşim să salvăm o companie de impact aflată, pe parcursul ultimilor ani, în dificultate. Beneficiind de o nouă şansă, Selina şi întreaga ei echipă de profesionişti îşi continuă parcursul în mediul economic, iar împreună cu grupul din care face parte asigură o mie de locuri de muncă într-un business cu un volum al cifrei de afaceri de peste 100 mil. euro anual. Cu acest proces am demonstrat încă o dată că, accesată la timp, insolvenţa salvează un business în declin, îi întoarce pur şi simplu soarta. Gestionat corect şi cu sprijinul creditorilor, un astfel de mecanism poate ajuta antreprenorii să depăşească cu bine perioadele dificile." declară Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Cluj.

"Suntem mândri că am reuşit să finalizăm procedura de reorganizare ca urmare a îndeplinirii tuturor obligaţiilor de plată asumate în cadrul planului de restructurare complex elaborat împreună cu echipa CITR. În ciuda dificultăţilor de pe piaţa construcţiilor, în ultimii ani ne-am concentrat eforturile să extindem portofoliul de contracte ceea ce a generat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022, iar pentru 2023 estimăm o creştere de 60% a acesteia precum şi realizarea unor proiecte majore de construcţii. Mulţumesc echipei de management Selina, alături de care în ultimii ani am reuşit să dezvoltăm compania şi să obţinem aceste rezultate remarcabile." a spus Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina.

Creditorii majoritari în procedură au fost Unicredit Bank SA şi Banca Transilvania SA, cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plată prin planul de reorganizare, precizează comunicatul. În perioada de reorganizare, compania a reuşit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro.

"Este important să înţelegem că insolvenţa nu înseamnă faliment, ci dimpotrivă, poate reprezenta soluţia salvatoare dacă mecanismul este adoptat încă de la primele semne de dificultate. Unele procese sunt de lungă durată, cum a fost şi cazul Selina, însă parcurgerea acestuia alături de un partener cu expertiză solidă, cum este CITR, facilitează reuşita, mai ales atunci când se bucură de tot sprijinul creditorilor săi. Echipa CITR a avut un aport important în derularea procedurii Selina SRL, facilitând alinierea intereselor companiei cu cele a creditorilor, pentru a obţine una dintre cele mai mari finanţări acordate unei companii aflate în insolvenţă." a spus Călin Părău, Head of Commercial, CITR.

Potrivit studiilor CITR, se arată în comunicat, la nivel naţional sunt peste 13.000 de companii de impact aflate în diverse stadii de dificultate. Comerţul, construcţiile şi industria prelucrătoare rămân cele mai afectate domenii în 2022. Companiile din aceste domenii reprezintă peste 60% din numărul total al firmelor intrate în insolvenţă în 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro