Abonament gratuit

Copos a făcut o ofertă pentru Restaurantul Panoramic de pe Tâmpa

Ovidiu VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Mihai Fercală (foto dreapta), preşedintele SIF Transilvania, companie care deţine, prin Hotelul Aro Palace, restaurantul Panoramic, spune că i-a propus lui Copos (foto stânga) un parteneriat: "Să facem o firmă mixtă, el vine cu telecabina, iar noi cu clădirea restaurantului, modernizată ca să nu mai facă alte investiţii ".

Mihai Fercală (foto dreapta), preşedintele SIF Transilvania, companie care deţine, prin Hotelul Aro Palace, restaurantul Panoramic, spune că i-a propus lui Copos (foto stânga) un parteneriat: "Să facem o firmă mixtă, el vine cu telecabina, iar noi cu clădirea restaurantului, modernizată ca să nu mai facă alte investiţii ".

Pentru că aceasta era prea mică, proprietarii clădirii i-au propus să se asocieze, aportul Ana Teleferic urmând să fie asigurarea unui flux continuu de clienţi prin intermediul telecabinei 

Omul de afaceri George Copos a anunţat că este interesat de achiziţia Res­taurantului Panora­mic de pe Tâmpa şi că a făcut chiar o ofertă în acest sens. "Noi am modernizat anul trecut telecabina care face legătura cu vârful Tâmpa, în cadrul unui proiect în care am lucrat cu compania germană Siemens. Da, avem o ofertă pentru Restaurantul Panoramic, dar nu la preţul solicitat de cei de la SIF Transilvania, de un milion de euro, pentru că, din studiile noastre, mai avem de băgat aproximativ un 800.000 de euro în modernizarea acelei clădiri", a explicat George Copos, proprietarul grupului de firme ANA.

Pe de altă parte, Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, companie care deţine, prin Hotelul Aro Palace, restaurantul Panoramic, spune că i-a propus lui Copos un parteneriat: "Să facem o firmă mixtă, el vine cu telecabina, iar noi cu clădirea restaurantului, modernizată ca să nu mai facă alte investiţii. Suntem loviţi amândoi - eu nu pot asigura clientele restaurantului fără telecabină, iar el nu îşi poate folosi telecabina la încărcare maximă. Eu nici aprovizionarea nu o pot face decât prin telecabină sau cu un elicopter, iar dacă aş face acest lucru cu un elicopter ar trebui să am clientelă de top - nici Ion Ţiriac nu cred că ar mânca acolo". Acesta a mai spus că în ultimii ani în care restaurantul a fost operat de Aro Palace aprovizionarea se făcea cu un tractor care urca pe Tâmpa din zona cartierului Răcădău, dar Garda de Mediu a intervenit şi a anulat această posibilitate sub presiunea unor amenzi destul de mari pentru pătrunderea cu un tractor în zona protejată a Muntelui Tâmpa.

Aro Palace încearcă de patru ani să vândă Restaurantul Panoramic de pe muntele Tâmpa, solicitând mai întâi 1,16 milioane de euro, după care a mai redus preţul la 1,04 milioa­ne de euro. La licitaţiile organizate în acest sens nu s-a prezentat nimeni, principala nedumerire a investitorilor fiind cum reuşesc să asigure un flux continuu de clienţi în condiţiile în care telecabina, singura posibilitate de acces rapid, este operată de Ana Teleferic.

Între timp, restaurantul Casa Pădurarului, de la baza muntelui, a fost vândut, în urmă cu doi ani, lui Tudor Comăniciu, fostul proprietar al companiei Delaco, pentru 550.000 de euro. Acesta a fost închiriat fostului secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Valentin Şoneriu, care, după modernizare, a deschis un restaurant cochet, rebranduit "Sub Tâmpa".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie