Credit Amanet: 5 avantaje ale investiţiilor în lingouri de aur

T.B.
Piaţa de Capital / 25 aprilie

Credit Amanet: 5 avantaje ale investiţiilor în lingouri de aur

Unul dintre cele mai populare active de refugiu de pe piaţă, aurul şi-a menţinut poziţia privilegiată şi în 2024, când valoarea sa a înregistrat maxime istorice, se arată într-un comunicat al CreditAmanet, remis redacţiei. Interesul tot mai mare pentru pentru acest metal, la nivel mondial, se observă cu uşurinţă - preţul său a crescut de la finalul lui 2023 cu 21%, ca urmare a cererilor mari de pe piaţă, mai ales din partea băncilor centrale şi investitorilor. Dar aurul reprezintă o investiţie preferată şi de micii investitori, de toţi cei care sunt atraşi de siguranţa pe care o aduce acest activ. Achiziţionarea bijuteriilor din aur este o metodă populară de securizare a economiilor. Alături de aceasta, lingourile şi monede de aur aduc avantaje semnificative celor care vor să-şi diversifice portofoliul sau să se protejeze de inflaţie şi pierderi de orice altă natură, transmite sursa.

Potrivit comunicatului, "Se poate opta pentru lingouri de diferite gramaje, pornind de la cele de 2 grame, până chiar şi la 100 de grame", spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, compania care administrează cea mai diversificată platformă de tranzacţionare cu aur, electronice, bijuterii din aur noi , precum şi produse de lux. "Lingourile din aur au avantajul că pot fi transformate imediat în lichidităţi. De altfel, produsul cu cea mai mare valoare tranzacţionat în ultimii ani la CreditAmanet a fost un lingou din aur de 2,5 kg,", mai spune reprezentantul companiei româneşti.

Perspectivele de creştere a preţului aurului fac acest activ de siguranţă şi mai atractiv. Astfel, dacă în decembrie 2023 preţul aurului era de aproximativ 60.000 euro/kilogram (2066$/uncie), maximul istoric înregistrat anul acesta a fost de 72.500 euro/kg (2390$/uncie), ceea ce înseamnă o creştere de 12.500 euro/kilogram. Atractiv datorită valorii stabile, uşor de tranzacţionat oriunde în lume, în orice moment, protecţie sigură împotriva inflaţiei, aurul a fost unul dintre cele mai solicitate active datorită avantajelor sale evidente. Iată doar 5 dintre ele, aşa cum se arată în comunicatul companiei.

1. Sunt o protecţie eficientă împotriva inflaţiei

De-a lungul istoriei, aurul a oferit întotdeauna o protecţie eficientă împotriva inflaţiei. În perioadele când valoarea monedelor naţionale scade (şi odată cu ea şi puterea de cumpărare), preţul aurului creşte. Astfel, se transformă într-o rezervă strategică, pentru că nu este influenţată de schimbările politice sau economice care afectează de obicei alte tipuri de active.

2. Sunt o bună modalitate de diversificare a portofoliului

O diversificare eficientă a portofoliului se realizează prin identificarea unor investiţii care nu sunt strâns corelate între ele. Aurul se poate combina într-un portofoliu de business cu acţiuni sau obligaţiuni, pentru că este un activ mult mai stabil şi reduce semnificativ riscurile.

3. Cererea de aur este în creştere

În ultima vreme, pe piaţă a existat o cerere mare pentru active de refugiu, cum este aurul. Această tendinţă s-a manifestat în cazul băncilor centrale şi marilor investitori, dar şi la nivelul populaţiei. "Din experienţa noastră de retaileri în acest domeniu, am constatat că interesul pentru aur se menţine ridicat. Anul trecut am avut o majorare cu peste 30% a cifrei de afaceri pe segmentul aur, iar în 2024 vizăm o creştere a veniturilor brute de peste 40%", mai spune Cosmin Popovici.

4. Aurul este capital recunoscut internaţional

Un beneficiu important al investiţiilor în acest metal este valoarea sa standard în orice ţară. La Bucureşti, Paris sau Londra, preţul aurului este acelaşi. Mai exact, aurul are o valoare universală, pe care o păstrează nealterată indiferent de zona în care va fi tranzacţionat.

5. Lingourile de aur pot fi convertite cu uşurinţă în lichidităţi

Spre deosebire de alte tipuri de investiţii, lingourile din aur au avantajul că, la nevoie, pot fi transformate în bani lichizi oricând şi oriunde "Reprezintă o investiţie într-un bun palpabil, uşor de convertit în lichidităţi, un activ ce conferă siguranţă, preferată de foarte mulţi oameni tocmai din acest motiv", mai spune CEO-ul CreditAmanet.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. eee.... ca au momentan randament real negativ....

    ajustat la cv marfuri inca au pozitiv..pentru ca unele marfuri cad real maia brupt ca aprecierea aurului... 

    dar stim ca vine o perioada cand marfurile se vor scumpii in aur... si atunci degeaba acumulez aur aco daca ma costa mai scumt in aur in fat...marfa...si poate mai ieftin in alta valuta tare.. 

    s c c r e t 

    1. Pai dupa ce ai propovaduit un an de zile ca aurul e the best acum te dezici

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb