Cu aproximativ 25.000 de căutări, joburile remote continuă să rămână atractive pentru cei care vor să se angajeze

G.D.
Companii / 29 noiembrie 2022

Bogdan Badea, CEO eJobs România

Bogdan Badea, CEO eJobs România

Aproape 8,5 milioane de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, conform unui comunicat remis redacţiei. Cu o medie de 35.000 de joburi nou postate în fiecare lună, 2022 a fost cel mai bun an pentru piaţa muncii din acest punct de vedere, în timp ce numărul de aplicări atrase ajunge la aproximativ 10 milioane până în acest moment.

"Pentru că a fost un an bun nu doar din perspectiva numărului de locuri de muncă scoase în piaţă, ci şi din perspectiva salariilor oferite, am văzut multe mişcări în segmentul de specialişti, care au avut parte de o plajă foarte generoasă pentru negocieri salariale, dar şi în cel al candidaţilor aflaţi la început de carieră, respectiv cei din categoria 18-24 de ani. Ei au fost mai activi decât oricând, atât din punctul de vedere al prospectării pieţei, cât şi al aplicărilor efective", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Potrivit sursei citate, cu 58.000 de căutări pe site, joburile de inginer au fost cele mai căutate anul acesta, vârfurile de categorie fiind inginerii constructori, inginerii mecanici şi inginerii de instalaţii. Contabilii ocupă locul secund în acelaşi clasament, cumulând 39.000 de căutări pe eJobs.ro. Urmează şoferii pentru care sunt raportate peste 33.000 de interogări ale candidaţilor.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor care lucrează în inginerie este 4.500 de lei, 3.900 de lei pentru angajaţii din contabilitate şi 3.500 de lei pentru cei din transporturi / distribuţie. Tot pentru aceleaşi domenii, angajatorii au postat anul acesta peste 100.000 de joburi. Cele mai multe au fost pentru şoferi (48.000 de poziţii), urmaţi de ingineri (28.000) şi contabili (25.000).

"Un loc important îl ocupă în continuare locurile ce permit munca de acasă, acestea adunând nu doar un număr mare de căutări, ci şi o cotă de 13,1% din totalul de aplicări anuale, respectiv 1,3 milioane, nivel similar cu cel înregistrat în 2021. Interesant este faptul că, în ciuda previziunilor de la începutul anului, 2022 a dovedit că şi angajatorii au rămas deschişi la ideea de joburi remote, de vreme ce numărul de poziţii postate a fost cu aproximativ 25% mai mare decât anul trecut", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Alte poziţii care au generat peste 10.000 de căutări în parte au fost cele de manager, economist ori specialist în resurse umane. Lor li se alătură şi cuvinte cheie care indică interesul pentru anumite domenii precum resurse umane, call center sau vânzări. Finalul acestui an arată, totuşi, o scădere a interesului pentru joburile de inginer şi pentru cele part time şi remote, dar marchează, în schimb, creşteri pentru contabili, şoferi şi economişti.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 27.000 de locuri de muncă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro