Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Curăţenie la Electrica înainte de listare

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Curăţenie la Electrica înainte de listare

Trei filiale Electrica Serv intră în lichidare, una în insolvenţă şi cea de-a cincea va fi privatizată

Sindicatele vor să atace deciziile AGA în instanţă

Electrica SA caută lichidator pentru societăţile Servicii Energetice Moldova, Servicii Energetice Banat şi Servicii Energetice Dobrogea.

Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de privatizări din Departamentul pentru Energie, ne-a declarat: "După cum ştiţi, am început să pregătim Electrica SA pentru listare. Vom înfiinţa o nouă societate care va prelua participaţiile minoritare ale Electrica SA în filialele de distribuţie privatizate. Acum vrem să rezolvăm şi situaţia Electrica Serv, filiala de întreţinere şi servicii energetice deţinută de Electrica SA. În 2010, Electrica Serv a fost reorganizată, păstrând trei sucursale teritoriale (SISE Electrica Transilvania Nord, SISE Electrica Transilvania Sud, SISE Electrica Muntenia Nord). În urma reorganizării, au rezultat cinci noi societăţi comerciale de servicii energetice în zonele Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia şi Muntenia, toate fiind filiale ale Electrica SA. Am făcut o analiză economică amănunţită a acestei activităţi, din care nu s-a reuşit decât cumularea de pierderi, inclusiv după reorganizarea din 2010.

Astfel, din analiza economică a rezultat că societăţile de servicii energetice din Moldova, Banat şi Dobrogea trebuie lichidate, cea de la Oltenia intră în insolvenţă, iar Muntenia va trece printr-un proces de privatizare accelerată".

Domnia sa ne-a precizat că Electrica SA va rămâne, în urma acestor operaţiuni, cu o filială Electrica Serv mai mică, dar foarte activă pe piaţa de profil. Oficialul Departamentului pentru Energie a subliniat că la societăţile de servicii energetice Moldova, Banat şi Dobrogea activul real este negativ, fapt ce indică necesitatea lichidării lor.

Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei Univers, ne-a declarat că sindicaliştii aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a hotărârilor AGA privind lichidarea celor trei societăţi ca să le atace în instanţă: "De un an discutăm cu ministerul despre soluţiile de restructurare pentru Electrica Serv. Am agreat insolvenţa ca soluţie pentru eficientizarea societăţilor de servicii energetice desprinse din Electrica Serv, care au luat fiinţă cu tot cu datoriile istorice. În cele trei care intră în faliment lucrează în jur de 1.000 de oameni, iar o parte din aceştia pot fi preluaţi de partea viabilă a Electrica Serv. De asemenea, unele active sunt valoroase şi cred că pot fi valorificate în cadrul procedurii insolvenţei pentru salvarea părţilor viabile din aceste societăţi".

Gabriel Dumitraşcu ne-a declarat că sindicatele au fost şi sunt la curent cu planurile Departamentului pentru Energie în privinţa eficientizării Electrica Serv. Domnia sa ne-a spus că o contestare a deciziilor AGA, luate cu mai bine de o lună în urmă, este tardivă şi că un eventual proces nu va influenţa listarea societăţii.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitaţiilor pentru desemnarea lichidatorilor este 3 martie. Deschiderea ofertelor va avea loc în aceeaşi zi.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Hmmm...Electrica pare sa se desfiinteze nu sa intre pe Bursa.Insa pe piata acum sunt prea multe companii din sectrorul energie. Pare redundant sa investesti in 3 sau 4 firme cu acelasi profil.Mai trebuie ceva tehnologie,IT,telecom, productie, transporturi, sectorul bancar si farma este!Mai diversificat domnu Sobo, mai diversificat.In locul lui nici nu as mai accepta Electrica si Hidro acum Poate peste 3-4 ani daca mai apare interes altfel...Sa se duca la Londra ca le place acolo.

  doamna Gheorghe. "mai mică, dar foarte activă". Deci este posibil chiar daca e mica sa faci treaba. E adevarat ca mai exista problema cu iesirea la mare, dar eu nu ma dau batut. In cel mai rau caz aducem materia cu pluta pe conducta, da macar o facem fiabila...

  1. domnulele bestea a-ti prizat ceva? pahare sunteti cam confuz ca si articolele din site.

   Draga Johnny,

   asa a spus si cineva intr-un for austriac cand a pretins ca pe 1 baril de Petrol ar fi fost platit 1.8 dolari. Se intampla cam in jur de 01.07.2005. -Fraza completa era ce fel de substante hallucinante ai luat pentru a putea face asemenea supozitii. Daca nu putem fi declarati ca fiind o tara bogata, macar una de baieti veseli. Te rog sa te inscrii in clubul nostru Mr. -Walker. O seara buna :-) -Ciudat , dar mie articolele din site chiar le savurez, cele pe ZF in care domnul redactor sef se supara si spune ca totusi se poate inchide bilantul si fara James Bond 007 a devenit cam plictisitor.  

  Aceste societati au fost create tocmai de a interveni in retelele electrice in situati de urgenta.Sunt cam pe 4 pina la 6judete ca arie de activitate, sunt cu capital de stat si nu stiu sa dea bani negri distribuitorilor de energie ,deacea nu primesc lucrari.Firmele mici primesc lucrari capitalul fiind privat poate fi directionat.erDupa terminarea lor vor vedea romani ce se va intimpla ce becul lor in caz de inundati zapezi sau alte calamitati.Sa auzim numai de bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie