Curiera devine primul serviciu de curierat 100% electric din România

V.G.
Companii / 17 ianuarie

Curiera devine primul serviciu de curierat 100% electric din România

Curiera Transport Solutions a trecut în noul an cu o flotă de maşini 100% electrice, devenind prima companie de curierat din România full eco-friendly, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, uahn lot de 6 vehicule de logistică 100% electrice, model DFSK EC-35, achiziţionat prin SUVCARS, a ajuns în luna decembrie. Astfel, SUVCARS şi Curiera au făcut împreună pasul "neutralităţii carbonului". Autoturismele din flota companiei au fost achiziţionate în 2022, în urma unei investiţii de peste 1 milion de euro în eficientizarea activităţii.

Curiera sprijină clienţii în eficientizarea activităţii de logistică şi selectează în mod special vehicule cu cea mai bună protecţie a mediului şi a performanţelor economice, ca vehicule logistice speciale.

"Emisiile care intră sub Scope 3 reprezintă un procent surprinzător de mare din emisiile totale pentru multe companii, adesea cea mai mare parte din totalul acestora. Contractarea serviciilor prestate cu ajutorul maşinilor electrice ne ajută nu doar în procesul de raportare, de a face un pas înainte către NET 0 Emissions, dar şi din punct de vedere financiar, în relaţie cu partenerii.

Curiera este un răspuns viabil, sustenabil în procesul de raportare NFRD, reducerea amprentei emisiilor, prin susţinerea cercului de excelenţă al furnizorilor de curierat rapid pentru companiile atente cu mediul", spune Silvia Duţă, CEO & Fondator Curiera Transport Solutions .

Curiera sprijină clienţii care îşi doresc eficientizarea activităţii prin includerea acestor tipuri de vehicule care susţin atât obiectivele de mediu, cât şi performanţele economice. Vehiculele EC- 35 au performanţe excelente în ceea ce priveşte puterea, confortul la rulare, spaţiul de încărcare şi consumul de energie la 100 de kilometri de sarcină.

Primele 4 maşini electrice achiziţionate sunt marca Nissan, urmate de autovehiculele DFSK EC-35. Odată cu sosirea acestui lot de maşini electrice, Curiera a scos din circuit autovehiculele pe carburant, acestea urmând a fi folosite doar în cazuri excepţionale.

"Anul 2022 a fost un an de expansiune şi investiţie. Pentru anul 2023, avem planuri la fel de ambiţioase. Pe lângă mărirea flotei electrice, ne dorim să facem din ce în ce mai puţină intermediere şi să devenim un serviciu de curierat de sine stătător. Majoritatea colaboratorilor s-au îndreptat către noi datorită misiunii de a fi cât mai responsabili cu mediul şi cu societatea. Vom continua să respectăm toate promisiunile şi să ne extindem în acord cu valorile companiei", continuă Silvia Duţă, CEO & Fondator Curiera Transport Solutions

Încă 3 maşini electrice sunt aşteptate să ajungă în parcul auto în două luni. În funcţie de disponibilitatea producătorilor şi de plafoanele facilităţilor fiscale, Curiera estimează ca ar putea suplimenta parcul auto cu încă 10 maşini electrice, până la finalul anului 2023, mai arată sursa citată.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb