Dai-Tech începe producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă

V.G.
Companii / 16 august

Dai-Tech începe producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă

Dai-Tech începe, anul acesta, producţia de invertoare solare nJoy de tip on-grid care facilitează producţia de energie regenerabilă, fiind destinate zonei rezidenţiale.

Gama invertoarelor solare nJoy va cuprinde soluţii monofazice de până la 8KW şi trifazice de până la 15KW, atât de tip on-grid, cât şi hibrid. 

Reprezentanţii Dai-Tech estimează că, în aproximativ 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România în ceea ce priveşte volumele vândute. 

Dai-Tech a înregistrat o creştere anuală a cifrei de afaceri de 35% în 2020, şi peste 47% în 2021, ajungând la 25,15 milioane de lei.

Compania este prezentă cu produse nJoy în 15 ţări, iar pentru a-şi finanţa strategia de extindere pe pieţele externe şi de dezvoltare a unor noi produse, într-un ritm accelerat, este deschisă la accesarea de noi surse de finanţare, fie de tip private equity, fie prin listarea pe Bursa de Valori Bucureşti. 

Dai-Tech SA, compania deţinătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, şi lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme neîntreruptibile de alimentare cu energie), începe producţia primei sale game de invertoare solare de tip on-grid, care facilitează producţia de energie regenerabilă până la 15KW şi este destinată consumatorilor rezidenţiali, conform unui comunicat transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, noile produse nJoy vor fi 100% digitalizate şi pot fi configurate şi monitorizate prin intermediul device-urilor inteligente ce rulează Windows, iOS ori Android. Gama invertoarelor solare nJoy va cuprinde soluţii monofazice de până la 8KW şi trifazice de până la 15KW, atât de tip on-grid cât şi hibrid. 

Dai-Tech va livra noua gamă de produse atât către piaţa autohtonă, cât şi pe cea internaţională, în momente cheie ale programelor guvernamentale de tip "Casa Verde" demarate de Administraţiile Fondului pentru Mediu. 

În ultimii 5 ani, managementul Dai-Tech a dezvoltat strategic produse ce deservesc industria energetică, folosind tehnologii de ultimă generaţie şi oferind soluţii complexe pentru rezerva de energie electrică în medii precum IT&C, industrial, medical, al securităţii şi construcţiilor. 

Prin noua gamă de produse nJoy, Dai-Tech susţine nevoia de stocare a energiei, oferind soluţii de stocare de tip PowerWall şi Rack Mountable bazate pe tehnologia LiFePO4, folosind celulele de calitate premium manufacturate de către jucătorii de top ai industriei. 

Primii beneficiari de volum ai invertoarelor solare nJoy vor fi instalatorii din domeniul panourilor fotovoltaice şi soluţiilor conexe.

"Deşi economia globală depinde încă de combustibilii fosili în mare măsură, evoluţia spre energie regenerabilă este ireversibilă, iar costul energiei verzi scade exponenţial, odată cu implementarea în masă a soluţiilor specifice, care facilitează rentabilitatea investiţiilor viitoare. În acest context, Dai-Tech s-a pregătit, etapizat, pentru a reuşi să susţină prin soluţii proprii piaţa de energie regenerabilă, iar de anul acesta începe producţia de invertoare solare. Suntem încrezători că brandul nJoy va aduce un plus de valoare în sectoare majore precum captarea de energie regenerabilă, digitalizarea consumului energetic şi furnizarea rezidenţială de energie eco-friendly. Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România în ceea ce priveşte volumele vândute", a declarat Adorian Demeter, fondator şi General Manager al Dai-Tech.

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), în anul 2022 se va stabili un nou record în privinţa energiei verzi instalate în lume, de 320GW, care va depăşi recordul înregistrat în 2021 (295GW). IRENA estimează că, în 2030, 13% din energia produsă la nivel mondial va fi solară. Datele Eurostat arată că numai 3,09% din energia electrică generată în România, în 2020, provenea de la panouri solare, astfel că potenţialul de creştere al pieţei este ridicat, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro