Daikin: 70% din locuinţe vor fi încălzite cu o pompă de căldură până în 2030 la nivel european

G.D.
Companii / 22 martie 2023

Daikin: 70% din locuinţe vor fi încălzite cu o pompă de căldură până în 2030 la nivel european

Piaţa pompelor de căldură va creşte la 14 milioane de unităţi instalate în Europa până în 2030, dintre care aproximativ 10 milioane vor fi sisteme hidronice de încălzire, estimează experţii Daikin, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, 7 din 10 locuinţe la nivel european vor fi dotate cu o pompă de căldură, comparativ cu 2 din 10 în prezent, majoritatea fiind sisteme hidronice. România se aliniază tendinţelor de creştere, cu o triplare a vânzărilor în ultimul an, iar specialiştii Daikin România estimează că tendinţa ascendentă a vânzărilor va continua şi în 2023. Daikin, lider de piaţă în tehnologia pompelor de căldură, a instalat 1,2 milioane de pompe de căldură hidronice în Europa din 2006 până în prezent şi susţine creşterea accelerată a pieţei prin investiţii continue în produse inovatoare şi prin dezvoltarea capacităţilor de producţie.

Potrivit sursei citate, în următorii ani, Daikin are în plan triplarea producţiei europene de sisteme de încălzire şi se aşteaptă ca acest segment de business să devină unul dintre motoarele principale de creştere a veniturilor. Astfel, începând din 2024, Daikin va începe producţia într-o nouă fabrică în Polonia, care va deveni cea mai mare din Europa, şi va începe şi instalarea celei mai noi game de pompe de căldură, Altherma 4, care a fost prezentată la ISH 2023, cel mai mare eveniment internaţional din domeniul tehnologiilor HVAC.

Pe măsură ce guvernele devin proactive în ceea ce priveşte sustenabilitatea pe termen lung şi încep să implementeze strategii pentru atingerea neutralităţii din punct de vedere al emisiilor de carbon, pompele de căldură câştigă o cotă din ce în ce mai mare din piaţa europeană de încălzire. Una dintre cele mai inteligente tehnologii de încălzire disponibile în momentul actual, pompele de căldură asigură cel mai avantajos mix între eficienţă ridicată, cele mai mici costuri de funcţionare, confort unic şi durabilitate, fiind o soluţie de patru ori mai eficientă decât alternativele tradiţionale.

Piaţa pompelor de căldură, care a crescut într-un ritm constant în perioada 2010 - 2020, a accelerat pe fondul introducerii Green Deal şi sub influenţa planului REPowerEU, atingând 1,6 milioane de unităţi instalate în 2022. Tendinţa ascendentă va continua şi în următorii ani, subliniază experţii Daikin, care estimează că vor fi instalate până la 3,5 milioane de pompe de căldură anual, având în vedere tendinţa continuă de a renunţa la gaz.

Dincolo de contextul viziunii strategice pe termen lung adoptate de Comisia Europeană privind impactul asupra climei, un stimul important pentru creşterea cererii de pompe de căldură este reprezentat de înlocuirea centralelor termice existente.

"Pompele de căldură reprezintă una dintre tehnologiile cheie pentru a realiza tranziţia energetică în Europa, prin urmare, în multe dintre pieţele europene, guvernele oferă stimulente şi subvenţii atractive pentru a face mai uşor pentru proprietarii de locuinţe procesul de înlocuire a vechilor sisteme de încălzire, cu petrol şi gaz sau pe bază de alţi combustibili fosili poluanţi. Daikin îşi consolidează poziţia de lider în piaţa pompelor de căldură, atât prin investiţii în extinderea capacităţilor de producţie, cât şi prin creşterea numărului de noi locuri de muncă, iar noua fabrică din Polonia ne va ajuta să răspundem prompt cererii în creştere a pieţei locale, oferind consumatorului român produse de calitate fabricate în Europa", spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Daikin este unul dintre pionierii tehnologiei sistemului de pompă de căldură aer-apă în Europa, odată cu lansarea pe piaţă a Daikin Altherma în 2006, o soluţie durabilă şi care a impulsionat piaţa în direcţia încălzirii regenerabile. Fiind un jucător cheie în domeniul pompelor de căldură pentru construcţiile noi, Daikin şi-a extins constant gama pentru a se adresa şi pieţei de înlocuire, devenind lider de piaţă în tehnologia pompelor de căldură, subliniază sursa citată.

Cu o experienţă de peste 90 de ani în proiectarea şi fabricarea de tehnologii inovatoare de încălzire şi răcire, Daikin îşi extinde gama de sisteme de acest tip cu Altherma 3 R MT în 2023, urmând ca anul viitor să lanseze şi Daikin Altherma 4. Printre multe alte caracteristici de ultimă generaţie, această nouă gamă are un design exterior modern şi o funcţie de control inteligent. Noua pompă de căldură Altherma 4, expusă în premieră la standul Daikin din cadrul ISH 2023, este proiectată şi fabricată integral în Europa, ceea ce asigură flexibilitate în procesul de instalare.

Până în 2025, Daikin îşi extinde capacităţile de producţie deja existente în Belgia, Republica Cehă şi Germania printr-o investiţie semnificativă în construcţia primei fabrici din Polonia, care va deveni operaţională în 2024 şi va produce pompe de căldură cu uz rezidenţial. Începând din 2025, capacitatea de producţie numai a acestei fabrici va fi de un milion de pompe de căldură anual, ceea ce o va face cea mai mare unitate de producţie a Daikin din Europa.

"Cu această nouă fabrică ne continuăm strategia de proximitate, ceea ce înseamnă că toate produsele de încălzire vândute în Europa sunt, de asemenea, fabricate în Europa. Avem 13 unităţi de producţie în Europa, 90 de birouri, 3.000 de persoane la dispoziţia clienţilor în fiecare zi şi 61 de centre de formare. Avem un centru de formare pe o rază de 200 kilometri în toată Europa, iar acest lucru dovedeşte că suntem, de asemenea, aproape şi de instalatorii noştri. Obiectivul nostru este de creştere a standardelor de siguranţă în industrie, un prim pas făcut în această direcţie fiind introducerea reţelei Stand by Me - Certified Partner, un nou program de asistenţă şi îndrumare la nivel european, care se bazează în continuare pe tradiţia noastră de a avea o reţea puternică şi la nivel european de instalatori şi tehnicieni foarte profesionişti", adaugă Patrick Crombez, director general pentru încălzire şi energie regenerabilă la Daikin Europe.

La nivel global, Daikin are 89.000 de angajaţi şi a realizat vânzări de aproximativ 23,7 miliarde de euro în anul fiscal 2021, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6028
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0722
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8507
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.1286

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb