Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Debitul Dunării va scădea în următoarea săptămână

D.I.
Miscellanea #Mediu /

Debitul Dunării va scădea în următoarea săptămână

Debitul Dunării la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş va fi în scădere în următoarea săptămână, până la valoarea de 8.400 metri cubi pe secundă (mc/s), dar se va situa în continuare peste media multianuală a lunii aprilie stabilită la 7.900 mc/s, se arată în prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Potrivit hidrologilor, până pe data de 28 aprilie, la ora 07:00, în aval de Porţile de Fier, debitele Dunării vor fi în scădere. În prima parte a perioadei se va depăşi Faza I de Apărare la Zimnicea, Feteşti, Hârşova şi Brăila, iar pe toată durata intervalului de prognoză la Cernavodă şi pe sectorul Isaccea - Tulcea.

INHGA a emis o avertizare Cod galben de inundaţii pe Dunăre, valabilă până pe data de 30 aprilie, ora 16:00, pe sectorul aval Galaţi, judeţele Galaţi şi Tulcea.

În ceea ce priveşte prognoza pe râuri, în intervalul 22 aprilie, ora 7:00 - 28 aprilie, ora 7:00, debitele medii vor fi în prima zi a intervalului de prognoză în scădere uşoară, exceptând unele râuri din vestul şi sud-estul ţării, unde vor fi relativ staţionare.

În comunicatul dat publicităţii, hidrologii precizează: "În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării pe unele râuri din vestul, centrul, nordul ţării şi din zonele de munte şi relativ staţionare pe celelalte râuri. Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efect de inundaţii locale şi creşteri semnificative de niveluri şi debite cu posibilitatea atingerii şi depăşirii Cotelor de Atenţie, pe unele râuri mici din zona de munte din nordul şi centrul ţării datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ, prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS