Decembrie de Poveste la Opera Comică pentru Copii

G.D.
Cultură / 1 decembrie 2022

Decembrie de Poveste la Opera Comică pentru Copii

În luna decembrie, Opera Comică pentru Copii îşi întâmpină publicul cu spectacole de tradiţie, atât la sediu, cât şi în Aplicaţia Opera Copiilor, conform unui comunicat remis redacţiei. Cel mai aşteptat titlu la final de an, spectacolul "Poveste de Crăciun" se joacă la sediu cu casa închisă, de şase ori, pe 17 şi 18 decembrie. După epuizarea biletelor la spectacol, OCC a adăugat în program şi proiecţia filmului "Poveste de Crăciun", pe 21 decembrie, de la 18:30, în Sala Mare. Acest titlu se află la a noua ediţie şi poartă semnătura regizorală a maestrului Cristian Mihăilescu.

"De Ziua Naţională a României venim în întâmpinarea iubirii de ţară a românilor de pretutindeni. Pe 1 decembrie difuzăm gratuit în aplicaţia Opera Copiilor spectacolul "Joc şi Rock", în regia lui Cristian Mihăilescu, adaptare modernă după una dintre primele operete româneşti, "Crai Nou" de Ciprian Porumbescu. Aducem jocul şi muzica în casele fiecăruia dintre noi, cu mesajul că orice obstacol poate fi depăşit atunci când suntem uniţi. La mulţi ani, România, la mulţi ani împreună!", a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Potrivit sursei citate, "Joc şi Rock" expune povestea Anicăi şi a lui Leonaş, care hotărăsc să fugă de rudele care îi împiedică să îşi unească destinele. Unchiul fetei, Ispravnicul, îi caută cu o ceată de jandarmi, prin toată pădurea. Moş Corbu, înţeleptul, dar şi hâtrul satului, o convinge pe tânăra ţărancă Dochiţa s-o ascundă pe Anica, în timp ce Leonaş ia din nou calea munţilor. În fruntea jandarmilor urmăritori se află Bujor, iubitul Dochiţei, dar şi un conştiincios om de arme.

Cadourile continuă în luna decembrie în aplicaţia Opera Copiilor, cu difuzarea gratuită a unui titlu de operă foarte apreciat în rândul copiilor, pe muzica lui Corneliu Trăilescu, "Motanul încălţat".

"Motanul din această poveste este un personaj extraordinar. Eu cred că fiecare dintre noi am dori să avem câte ceva din calităţile Motanului încălţat pentru că el îşi depăşeşte condiţia. Într-un anumit moment al acţiunii, o pisică devine vorbitoare, apoi ea reuşeşte să păcălească nişte tâlhari, o curte împărătească, depăşeşte oamenii prin isteţimea sa. Mai mult, Motanul este fidel stăpânului său, pe care-l conduce spre izbânda dorită şi devine chiar mare dregător al împărăţiei. Iată cum acest personaj fantastic îşi depăşeşte condiţia şi dă, prin povestea lui, speranţă oricărui spectator care vine în sala noastră. Vrem să transmitem prin spectacol bucuria de viaţă, bucuria de a trăi, bucuria aceasta nestăvilită pe care trebuie să o păstrăm, să o sădim cât mai mult în inima copiilor. Bucuria de a trăi şi de a ne depăşi condiţia precum o face Motanul încălţat", a declarat maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Încheiem luna şi anul în Ţara Minunilor! Pe 31 decembrie, indiferent unde s-ar afla, spectatorii OCC pot viziona gratuit baletul "Alice în Ţara Minunilor", în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu.

"Alice este unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei noastre şi, totodată, povestea care a cunoscut nenumărate ecranizări în ultima jumătate de secol. Eroina este pentru noi toţi un exemplu de curaj şi imaginaţie fără limite. Peripeţiile sale fantastice continuă să încânte generaţiile de astăzi, aşa cum i-au fascinat odată şi pe părinţii lor. Iar când Ţara Minunilor este Opera Comică pentru Copii, Alice suntem fiecare dintre noi. Să înceapă visul!", ne îndeamnă Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

În curtea OCC, Târgul "Poveste de Crăciun" este deschis publicului cu un orar special în această săptămână de minivacanţă. Astfel, între 30 noiembrie - 4 decembrie, Târgul este deschis între orele 10:00 - 22:00, subliniază sursa citată.

Accesul publicului în Târgul "Poveste de Crăciun" este liber. Pentru participarea la activităţi este necesară achiziţionarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC, la Casa de Bilete OCC şi în spaţiile special amenajate în incinta Târgului. Costul unui tichet este de 3 lei.

Derdeluş - 1 tichet / coborâre

Carusel - 3 tichete / persoană / tură (5 minute)

Trenuleţ - 3 tichete / persoană / tură (o plimbare)

Zbor cu sania - 18 tichete / tură (două persoane o dată)

Jucării mecanice - 2 tichete / jucărie / tură

Colţul Foto - 3 tichete / fotografie

Fabrica de împachetat cadouri - 2-10 tichete / cadou (în funcţie de dimensiuni)

Atelierele Spiriduşilor - 5-15 tichete, în funcţie de atelierul ales.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate - operă, balet, musical, concerte-lecţie, operetă, teatru muzical - cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară şi de iarnă, Atelierele "Micul Artist", ,,Magazinul OCC", Tururile "În Spatele Cortinei", ,,Petreceri de ziua de naştere", ,,Escape Room", "Aventura Parc", "Abonamente" sau "Voluntariat", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro