Dennis Selinas este numit Chief Executive Officer al Globalworth Group

V.G.
Companii / 24 octombrie 2022

Dennis Selinas este numit Chief Executive Officer al Globalworth Group

Globalworth, cel mai mare investitor în spaţii de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE) anunţă numirea lui Dennis Selinas ca nou CEO al Grupului, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, consiliul de administraţie al companiei şi Dimitris Raptis, CEO, au convenit ca Dl Raptis să se retragă din funcţia de CEO şi de membru al Consiliului de administraţie începând cu 31 decembrie 2022, dar păstrând în continuare un rol consultativ. Dl Raptis s-a alăturat Consiliului de administraţie al companiei în calitate de Deputy CEO şi Chief Investment Officer înainte de listarea iniţială a companiei în segmentul AIM în 2013, devenind mai târziu, în 2020, CEO.

Dennis Selinas se alătură companiei ca director executiv, începând cu 21 noiembrie 2022 şi va prelua funcţia de CEO al Globalworth Group începând cu 1 ianuarie 2023. Dl Selinas are aproape 20 de ani de experienţă în domeniul imobiliar în Europa Centrală şi de Est şi gestionează în prezent portofoliul imobiliar al Argo Capital Management Limited, o companie de administrare a fondurilor listată la bursă în segmentul AIM, care cuprinde spaţii de retail în cinci centre comerciale SEE (aprox. 275.000 GLA/România, Ucraina) în valoare de 500 de milioane de euro.

"În numele Consiliului, aş dori transmit mulţumirile şi aprecierea noastră faţă de Dimitris pentru efortul şi dedicarea sa din ultimii zece ani. Acesta a jucat un rol cheie, în special în ultimii câţiva ani dificili, în orientarea Companiei spre o performanţă continuă şi în modelarea planurilor Globalworth pentru viitor. A ajutat, de asemenea, la formarea unei echipe de management de primă clasă care este acum foarte bine plasată sub îndrumarea viitoare a lui Dennis, pentru a duce business-ul înainte. În numele Consiliului, aş dori să-i urez lui Dennis bun venit în noua sa funcţie din cadrul Globalworth. Experienţa vastă a lui Dennis în domeniul proprietăţii şi finanţelor din CEE este potrivită pentru companie şi vitală pentru consolidarea poziţiei dominante de pe piaţa de birouri", a spus Martin Bartyzal, Chairman.

"Sunt foarte onorat să îmi asum rolul de CEO al Globalworth, liderul pieţii de birouri din Europa Centrală şi de Est. În ultimul deceniu, am asistat la creşterea remarcabilă a portofoliului Globalworth de spaţii de birouri de înaltă calitate, funcţionale şi sustenabile, alese de cei mai exigenţi chiriaşi. Intenţionez să îmbrăţişez viziunea companiei de modernizare continuă, excelenţa sa operaţională şi de sporire a avantajelor competitive care o fac astfel proprietarul preferat din România şi Polonia. Într-un mediu macroeconomic şi geopolitic extern în rapidă schimbare, intenţionăm să oferim o strategie bine concepută cu sprijinul unei echipe puternice, care a avut un rol esenţial în evoluţia Globalworth la poziţia actuală proeminentă de piaţă. Tot ceea ce compania a realizat până în prezent este o bază solidă pentru o creştere viitoare, inovaţie în administrarea proprietăţilor şi o îmbunătăţire continuă a serviciilor oferite chiriaşilor noştri şi livrarea de valoare acţionarilor", a comentat Dennis Selinas, Globalworth Group CEO.

"Mandatul în cadrul Globalworth a fost cea mai mare realizare a carierei mele profesionale. Pornind de la începuturi relativ modeste ca dezvoltator imobiliar în Bucureşti, România, devenind nu numai principalul investitor şi proprietar de birouri din Europa Centrală şi de Est, ci şi unul dintre brandurile şi corporaţiile imobiliare cele mai admirabile, respectate şi recunoscute din regiune. A fost o călătorie fenomenală, plină de entuziasm, uneori de provocări şi o imensă împlinire profesională şi personală. Le sunt recunoscător tuturor clienţilor, consultanţilor şi investitorilor noştri pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor. Însă, mai presus de toate, acestea nu ar fi putut fi realizate fără contribuţia nepreţuită a echipei mele, cu mulţi membri ai echipei având plăcerea şi privilegiul de a lucra pentru o lungă perioadă de timp. Crearea unui grup uimitor de persoane talentate şi îndrumarea acestuia în ultimii trei ani reprezintă lucrul de care sunt cel mai mândru. Aş dori să urez întregii comunităţi Globalworth tot ce este mai bun. Sunt încrezător că afacerea şi echipa noastră de management, având şi sprijinul puternic al acţionarilor, sunt foarte bine plasate pentru a prospera în vremurile viitoare", a adăugat Dimitris Raptis.

Dl. Selinas (54) este un lider de afaceri experimentat, cu peste douăzeci de ani de experienţă vastă în industria financiară şi a proprietăţilor. Deţine competenţe multidisciplinare (Management Executiv, Restructurare Operaţională şi Financiară, Consultanţă M&A, Capital Privat, Tranzacţionare, Structurare de Instrumente Derivate) în mai multe clase de active (Proprietate, Creanţe Neperformante, Venituri Fixe, Metale Preţioase) în diferite instituţii (Companii Imobiliare listate la bursă, Fonduri de Capital Privat, Bănci de Investiţii, Fonduri Speculative), în mai multe jurisdicţii diverse (Europa de Sud-Est, China, Brazilia, Orientul Mijlociu şi Europa de Vest). Şi-a început cariera tranzacţionând instrumente derivate cu venituri fixe în cadrul Băncii din Montreal şi s-a mutat în cadrul Lazard London depart. M&A după absolvirea London Business School. A deţinut funcţii de conducere în cadrul Charlemagne Capital şi Argo Capital Management şi a fost implicat în toate aspectele privind imobiliarele, inclusiv achiziţia, dezvoltarea, cedările de portofoliu, finanţarea, gestionarea şi restructurarea activelor în sectoarele de retail, birouri şi rezidenţiale, se precizează în comunicat.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro