Depozitarul Central autorizat pentru emiterea codurilor LEI

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 19 decembrie 2018

(Sursa foto:Twitter)

(Sursa foto:Twitter)

Depozitarul Central a fost autorizat de către Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) ca Unitate de Operare Locală (Local Operating Unit - LOU) pentru emiterea şi administrarea codurilor LEI, informează entitatea printr un comunicat remis Redacţiei.

Depozitarul Central devine astfel singura instituţie din ţara noastră autorizată să emită coduri LEI pentru entităţile legale locale.

Silvia Buicănescu, Director General al Depozitarului Central, a declarat: "Autorizarea Depozitarului Central ca Unitate de Operare Locală pentru emiterea şi administrarea codurilor LEI este un alt pas pe care instituţia îl parcurge în demersul declarat şi susţinut de a oferi clienţilor săi servicii actuale, competitive şi la standarde înalte.

Această certificare a necesitat dezvoltarea unei platforme online pentru acordarea, menţinerea şi reînnoirea codurilor LEI, aplicaţie a cărei utilitate va fi resimţită de toţi cei implicaţi în tranzacţii financiare".

La rândul său, Stephan Wolf, CEO GLEIF, a precizat: "Acreditarea este procesul prin care GLEIF evaluează nivelul de pregătire al organizaţiei care va opera în cadrul Sistemului Global LEI, atât ca emitent de coduri LEI, cât şi ca entitate care gestionează datele de referinţă asociate LEI."

Codurile LEI sunt utilizate pentru identificarea entităţilor implicate în tranzacţii realizate în pieţele financiare: firme de investiţii, instituţii de credit, investitori având personalitate juridică, emitenţi ai instrumentelor financiare şi ai activelor suport ale produselor derivate, contrapărţi financiare şi nefinanciare, deţinători şi operatori ai locurilor de tranzacţionare etc.

A.I.

Note:

LEI (Legal Entity Identifier) este un cod alfanumeric de 20 caractere, a cărui structură are la bază standardul ISO 17442 şi constituie un identificator unic la nivel global pentru entităţi.

GLEIF (Global LEI Foundation) este organizaţia care evaluează şi autorizează entităţile care emit şi administrează codurile LEI, lista acestor unităţi de operare locala (LOUs) fiind publicată pe site-ul GLEIF. GLEIF este supravegheat de LEI Regulatory Oversight Committee (ROC), reprezentând autorităţile publice din întreaga lume care s-au reunit pentru a impulsiona transparenţa pe pieţele financiare globale. GLEIF este o organizaţie non-profit supra-naţionala cu sediul în Basel, Elveţia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bun titlu. Bine ca s a intamplat. Ati omis ce era mai important. CAT COSTA ?

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro