Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Deputatul PNL Mihai Voicu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

V.I.
Politică /

Mihai Voicu (Sursa foto: Facebook)

Mihai Voicu (Sursa foto: Facebook)

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în dosarul în care a fost acuzat că le-a impus membrilor de partid să facă "donaţii" pentru PNL, pentru a putea candida pe un loc eligibil în campaniile electorale din anul 2012.

Decizia instanţei nu este definitivă. Din acest motiv, pentru moment, în conformitate cu statutul PNL, Voicu este doar suspendat din calitatea de membru PNL. În cazul unei condamnări defintive, el îşi va pierde automat calitatea de membru PNL, tot aşa cum, în cazul unei decizii definitive de achitare, suspendarea din partid îi încetează de drept.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Mihai Alexandru Voicu la trei ani de închisoare pentru folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

De asemenea, instanţa i-a interzis lui Voicu exercitarea unor drepturi.

"În baza art. 81 din Codul penal din 1969 suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, stabilit în condiţiile art. 82 din Codul penal din 1969", se arată în decizia instanţei.

Totodată, ICCJ l-a condamnat pe Dan Lucian Ştefan Mogoş la doi ani de închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, şi i-a interzis exercitarea unor drepturi.

"În baza art. 81 din Codul penal din 1969 suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, stabilit în condiţiile art. 82 din Codul penal din 1969", scrie în decizia ICCJ.

Constantin Cosmin Enea a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru spălare a banilor, şi interzicere a unor drepturi. Executarea pedeapsei sale a fost suspendată condiţionat pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Inculpata S.C. Coliseum SA a fost condamnată la pedeapsa de 10.000 de lei amendă penală, pentru complicitate la infracţiunea de spălare de bani, primind şi pedeapsa complementară a suspendării activităţii pe o durată de 3 luni.

"În baza art. 112 alin. 1 lit. e din Codul penal confiscă de la inculpaţii Voicu Mihai Alexandru şi Mogoş Dan Lucian Ştefan suma de 133.769,80 lei (câte 66.884,90 lei de la fiecare) şi de la inculpaţii Enea Constantin Cosmin şi S.C. Coliseum S.A. suma de 156.680,20 lei (câte 78.340,10 lei de la fiecare)", a mai decis ICCJ.

Totodată, instanţa a menţinut măsura sechestrului asigurător dispusă prin ordonanţele din 15 şi 20 decembrie 2017 în dosarul nr. 87/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova, în limita sumelor de bani confiscate de la fiecare dintre inculpaţi.

De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de câte 5.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost trimis în judecată, în decembrie 2017, pentru folosirea influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, alături de fostul secretar general al PNL Dolj Dan Mogoş şi de vicepreşedintelui Biroului Permanent Teritorial al PNL Dolj, anunţa DNA. Mihai Voicu a fost acuzat că le-a impus membrilor de partid să facă "donaţii" pentru PNL, pentru a putea candida pe un loc eligibil în campaniile electorale din anul 2012.

Mihai Voicu a fost trimis în judecată pentru folosirea influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, Dan Mogoş, la data faptei secretar general coordonator al PNL Dolj, a fost deferit justiţiei pentru complicitate la infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar Constantin Enea, la data faptei vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL şi reprezentant al SC Coliseum SA, a fost trimis în judecată pentru spălare de bani.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Daca era de la PSD acum era in carantina la Rahova, liberal fiind o sa stea acasa. Toate partidele si-au obligat candidatii sa faca donatii dar doar PSD istii se duc la puscarie

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nelipsit de la A3, seara de seara, purtatorul de vorbe al PNL,precum si ,,mentorul" tinerei sparante din Tecuci, Alina Gorghiu, pe care

  a promovat-o, dupa un ,,stagiu de cativa ani pregatire la Academia Voicu", predand-o apoi ,,gata instruita" 

  lui K.W.Iohannis, care, la randul lui, a promovat-o lider PNL, unde mai era si azi, daca n-ar fi cazut din gratiile

  sasului mecanic, care a tradat-o pentru o alta blonda, Raluca Turcan, ,,sacrificata" si ea pe altarul politicii de catre acelasi KW Iohanis, pentru ,,INEGALABILILUL Luuuuuuu...dovic Orrrrrrrr...ban" !!!!!! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS