Digi Communications raportează venituri consolidate de 447 milioane de euro, în primele trei luni ale anului

A.F.
Piaţa de Capital / 15 mai

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications

Digi Communications NV, unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicaţiilor, listat la Bursa de Valori Bucureşti, raportează venituri consolidate în primul trimestru al anului 2024 (incluzând venituri şi alte câştiguri) de 446,7 milioane de euro, o creştere de 12% în comparaţie cu T1 2023, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, EBITDA ajustată pentru T1 2024 s-a ridicat la 163,1 milioane de euro (+21,9% faţă de anul precedent), iar EBITDA ajustată, excluzând impactul IFRS 16, a fost de 139,9 milioane de euro (+23,4% comparativ cu anul anterior). Această performanţă este în linie cu previziunile conducerii pentru 2024, fiind susţinută de o creştere solidă pe pieţele strategice.

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, a declarat: "După un an 2023 în care am înregistrat o expansiune remarcabilă, suntem încântaţi să anunţăm un prim trimestru robust al anului 2024. Pieţele noastre cheie, România şi Spania, şi-au menţinut performanţele solide şi ne-au permis să atingem o bornă istorică de 25 de milioane de clienţi deserviţi, pe toate cele trei pieţe în care activăm. Această creştere importantă din primele trei luni ale anului a fost determinată de segmentul nostru de telecomunicaţii mobile din Spania care a crescut cu 23,6% ajungand la 5 milioane clienti. În paralel, segmentul de internet fix din Spania a înregistrat o creştere accelerată cu 56,7%, deservind acum 1,5 milioane de utilizatori. Utilizatorii români de telefonie mobilă au depăşit 6 milioane, o creştere de 16,3% faţă de anul anterior. Aceste cifre indică un nou an de creştere anticipată, care corespunde aşteptărilor şi capacităţii noastre de a răspunde nevoilor în evoluţie ale consumatorilor într-un context competitiv. Ne angajăm să continuăm tradiţia de a oferi calitate superioară la preţuri accesibile pe pieţele europene dinamice, inclusiv în regiunile consolidate şi pe pieţele noi din Belgia şi Portugalia, unde ne pregătim pentru lansarea serviciilor."

În T1 2024, Digi Communications a continuat să crească la nivelul întregului portofoliu de servicii, înregistrând o creştere anuală de 14,3%, de aproape 25 de milioane de RGU în România, Spania şi Italia. Ofertele diverse ale companiei includ telefonie mobilă şi fixă, servicii de internet fix şi televiziune cu plată. În România, Digi operează o reţea de fibră optică de ultimă generaţie pentru telecomunicaţii fixe şi mobile, internet fix şi soluţii de divertisment. În Spania, Digi oferă servicii de telefonie mobilă, internet şi telefonie fixă, în timp ce în Italia, Grupul oferă exclusiv servicii de telefonie mobilă.

Divizia de telefonie mobilă furnizează cele mai multe RGU din cadrul grupului, reprezentând 46,4% din totalul RGU pe cele trei pieţe. Menţinând ritmul de creştere din trimestrele precedente, în T1 2024, segmentul de telefonie mobilă a înregistrat o creştere a RGU la 11,5 milioane, o majorare de 19,5% faţă de anul anterior, reprezentând clienţii de telefonie mobilă din România, Spania şi Italia.

În România, segmentul de servicii de telefonie mobilă a ajuns la 6 milioane de RGU în T1 2024, o evoluţie de 16,3% faţă de T1 2023. Serviciile de internet fix au înregistrat o creştere de 7,8% în T1 2024 comparativ cu anul trecut, până la 4,7 milioane de RGU, în timp ce segmentul de servicii de televiziune cu plată (cablu şi satelit) a înregistrat o creştere de 3,8% comparativ cu T1 2023, până la 5,7 milioane de RGU. Împreună cu serviciile de telefonie fixă, numărul total de RGU de pe piaţa din România s-a ridicat la 17,3 milioane de clienţi la sfârşitul lui T1 2024, o creştere de 8,5% în comparaţie cu anul precedent.

Operaţiunile din Spania au continuat să înregistreze o creştere semnificativă în T1 2024, numărul de utilizatori de servicii fixe, internet şi telefonie mobilă crescând cu 31,5% faţă de T1 2023 şi ajungând la 7 milioane de RGU. Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 23,6%, ajungând la 5 milioane de RGU, în timp ce numărul utilizatorilor de servicii de internet fix a crescut cu 56,7%, ajungând la 1,5 milioane.

În Italia, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 18,2% faţă de anul precedent, ajungând la 435K de RGU la sfârşitul lui T1 2024.

Privind în perspectivă, iniţiativele strategice ale Digi în Portugalia şi Belgia facilitează procesul ulterior de expansiune. Subsidiarele locale ale Digi se pregătesc să lanseze servicii comerciale pe aceste două pieţe în 2024.

În aprilie 2024, Digi Spania a anunţat vânzarea reţelei sale de fibră optică de acces la domiciliu (FTTH) din 12 provincii către Sota Investments Spain OpCo, S.L.U., administrată de un consorţiu format din Macquarie Capital, abrdn şi Arjun Infrastructure Partners. Evaluată la o valoare de până la 750 de milioane de euro, această vânzare va îmbunătăţi lichidităţile Digi Spania şi va permite continuarea investiţiilor în extinderea reţelei. Tranzacţia, care cuprinde aproximativ 4,25 milioane de locuinţe, cu planuri de extindere la 6 milioane de locuinţe în termen de trei ani, aşteaptă autorizarea necesară pentru investiţiile străine directe şi aprobarea privind controlul concentrărilor economice.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Bravo digi.

  1. sustin opinia 1.

   Poate singura companie din Ro care rupe multinationalele de afara.

   si se lupta si la ei acasa ;)

   Tals! I-a scos in suturi Orban din Ungaria.

   da, în șuturi de sute de milioane de euro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb