Digi Communications va distribui aproximativ 120 milioane lei in dividende pentru 2023

T.B.
Piaţa de Capital / 7 mai

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications

Digi Communications NV, listat la Bursa de Valori Bucureşti, va propune acţionarilor săi distribuirea de dividende în valoare de aproximativ 120 milioane lei pentru anul fiscal 2023, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Propunerea companiei este un dividend de 1,25 lei pe acţiune, în creştere cu 25% comparativ cu anul 2022. Dividendul pentru anul fiscal 2022 a fost de 1,0 leu. Detaliile legate de plată, inclusiv data de înregistrare şi data plăţii, vor fi stabilite în cadrul Adunării Generale Anuale a Acţionarilor, care va avea loc în iunie 2024, conform sursei.

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, a declarat, potrivit comunicatului: "Digi Communications continuă să fie o poveste de creştere dinamică şi ne bucurăm că suntem printre cei mai performanţi emitenţi de la Bursa de Valori Bucureşti în acest an. Considerăm acest lucru ca fiind o recunoaştere a performanţei noastre operaţionale solide şi a încrederii pieţei în direcţia noastră strategică. Suntem în faţa unei oportunităţi excepţionale de a construi un operator de telecomunicaţii de top în Europa, pornit din România. Pieţele noastre principale, România şi Spania, arată o creştere continuă şi rapidă. În paralel, ne pregătim intens pentru lansările comerciale planificate în Portugalia şi Belgia, spre finalul acestui an. În contextul acestor evoluţii semnificative, care promit să stimuleze creşterea în anii următori, angajamentul nostru faţă de crearea de valoare pentru acţionari este mai ferm ca niciodată".

Luând în considerare planurile de extindere a amprentei în pieţele principale, România şi Spania, precum şi pregătirea lansării operaţiunilor în Portugalia şi Belgia, ambele estimate pentru 2024, Digi Communications a continuat să aloce un buget de CAPEX semnificativ pentru valorificarea oportunităţilor de creştere. În 2023, cheltuielile de capital ale Digi Communications s-au ridicat la 730 milioane de euro, acestea crescând şi îmbunătăţind capacităţile reţelei în toate pieţele. Cu toate acestea, compania se concentrează în acelaşi timp şi pe generarea de valoare pentru acţionari, mărimea dividendului brut înregistrând o creştere anuală compusă de 24% în perioada 2017-2023, arată datele companiei.

Digi Communications a înregistrat venituri consolidate de 1,7 miliarde euro în 2023, o creştere cu 13% faţă de anul precedent. EBITDA ajustată a crescut cu 17% faţă de 2022, ajungând la 591,2 milioane euro, informeazî sursa.

În 2023, Digi a continuat să crească la nivelul întregului portofoliu de servicii, atingând aproape 23,9 milioane de relaţii contractuale generatoare de venituri (RGU) în România, Spania şi Italia, reprezentând o creştere de 15% faţă de anul 2022. Ofertele Digi includ servicii de telefonie mobilă şi fixă, internet fix şi date şi servicii de televiziune cu plată. În România, Digi oferă servicii de telefonie fixă şi divertisment printr-o reţea de fibră optică avansată din punct de vedere tehnologic. Grupul operează, de asemenea, o reţea de telefonie mobilă în România, care utilizează infrastructura de bază a reţelei de fibră optică. În Spania, Digi oferă servicii de telefonie mobilă, internet şi telefonie fixă, în timp ce în Italia, Grupul oferă exclusiv servicii de telefonie mobilă, se mai arată în comunicatul companiei.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. 1,25 lei? bun, sa tot cumperi la 57 de lei

  1. Daca cumparai la 36-37 lei, atunci cind trebuia... Sa zicem la 31 octombrie 2023. Nici nu te uitai la 1.25 lei asta.

   Ehee! E greu cu calculelele. 

   ok, iau la 36

   Iti scot eu la imprimanta. 25 mii actiuni? Cu ce data ti le printez?

   cand trebuia? pai de ce trebuia la 36-37 la per de peste 40? asa iti faci tu investitiile in functie de care numar e mai sexy? e greu cu calculele

   Uite ca unii nu s-au impiedicat de PER 40.

   E ca in viata: unii abia stropesc rucola cu putin ulei (colesterolul!), altii se indoapa cu jumari si slanina afumata. Digeram diferit. 

  pana se da dividendul, actiunea sare de 62 de lei ;)

  1. lejer

   dada, creste de maine, se cumpara pentru ipo

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb