Din ce în ce mai mulţi turişti aleg expediţiile şi preferă mega-circuite de 2-3 săptămâni

V.G.
Companii / 29 august 2022

Din ce în ce mai mulţi turişti aleg expediţiile şi preferă mega-circuite de 2-3 săptămâni

Australia - Noua Zeelandă - Tasmania sau marele circuit al Americii Latine se numără printre preferinţele turiştilor DAL Travel, unele călătorii având o durată de aproape o lună

Cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 20% în 2022

Daniela Nedelcu: Ne adresăm turiştilor care caută experienţa vieţii

DAL Travel s-a afirmat, de-a lungul anilor, drept unul dintre principalii touroperatori care organizează circuite turistice. Dacă majoritatea turiştilor români preferau sejururile de relaxare, există şi o categorie din ce în ce mai numeroasă care optează pentru cunoaştere, pentru vacanţele active. Vorbim, deci, despre aşa numiţii călători, arată un comunicat transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 20% în 2022 comparativ cu primele 7 luni ale anului trecut iar tendinţa se menţine. Fireşte, eliminarea totală a restricţiilor pentru marea majoritate a destinaţiilor a contat mult.

Mai mulţi turişti români aleg acest gen de concedii active, tip circuit, în detrimentul sejururilor, având astfel întreaga vacanţă planificată. În topul circuitelor cumpărate se află atât ţări din Europa, cât şi din America de Sud, Africa, Asia dar şi Australia şi Noua Zeelandă.

La ora actuală, turiştii fac rezervări pentru mega-circuite de 2-3 săptămâni precum Australia - Noua Zeelandă - Tasmania sau cele dedicate Americii Latine, Mexicului în sine dar şi pentru revelioanele care implică vizitarea mai multor ţări.

Unul dintre cele mai lungi şi solicitate tururi este Expediţie în Oceania: Dragonii asiatici, Ţara Cangurilor, Muntele Cook şi diavolul Tasmanian. Circuitul, care cuprinde Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania, are o durată de 23 de zile, se va desfăşura în perioada 7-29 noiembrie şi costă 7340 de euro de persoană. Mai mult decât o călătorie, o adevărată expediţie pe cel mai mic continent al lumii ocupat de un singur stat, Australia, într-o minunată ţară insulară, Noua Zeelandă, într-o lume aparte, frumoasă, veselă, în care fiecare zi aduce ceva complet nou pentru europeni. De la canguri şi koala, la Opera din Sydney, de la Munţii Albaştri la Marea Barieră de Corali, de la aborigeni şi maori, la cowboy, de la Auckland la Christchurch, de la pinguini la cazinoul din Melbourne, de la Hobart, la diavolul tasmanian, tot mai aproape de locul în care soarele răsare, mai arată sursa citată.

Revine în forţă şi circuitul Mexic - Guatemala - Honduras - Belize, devenit deja tradiţie printre preferinţele turiştilor DAL Travel. Circuitul va avea 15 zile, se va desfăşura în perioada 20 septembrie - 4 octombrie şi va costa 3530 de euro. Traseul va începe la Mexico City, va continua cu Guatemala şi frumuseţile ei precum Lacul Atitlan, Chichicastenango şi extraordinarul Tikal, va ajunge în Honduras pentru Copan, o bijuterie de sit mayaş şi trecând prin Belize se va "opri" pe Riviera Maya pentru o bine venită relaxare. O splendidă incursiune în străvechile civilizaţii aztecă şi mayaşă, pe ritmuri alegre şi pline de veselie ale mariachilor, completată cu plajele de nisip auriu de pe litoralul Mării Caraibilor.

De asemenea, este solicitat şi circuitul în America Centrală: Panama - Honduras - Guatemala - El Salvador - Nicaragua - Costa Rica, care se va desfăşura în perioada 25 octombrie - 11 noiembrie şi va costa 4950 de euro. Circuitul de 18 zile va fi plin de farmec şi culoare, cu peisaje exotice, dominate de grandoarea vulcanilor legendari Poas, Arenal (Costa Rica), Ometepe, Masaya sau Mombacho Atitlan (Nicaragua), Atitlan, San Pedro şi Toliman din Guatemala. Panorama culturilor precolumbiene revelată printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare, alcătuiesc un adevărat curs exhaustiv de civilizaţie Maya.

Revine în atenţia turiştilor un circuit mult iubit din Asia, Caleidoscop asiatic, care îmbină, pentru 13 zile, 3 ţări emblematice ale acestui continent: Thailanda, Malaezia şi Singapore. Pentru 2190 de euro, turiştii vor urma, în perioada 7-19 octombrie, traseul Bangkok - Damnoen Saduak - Ayutthaya - Kuala Lumpur - Putrajaya - Malacca - Singapore. Călătoria va începe în Thailanda, în "Ţara Surâsului", va continua cu capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, monument al ingenuităţii şi determinării malaeziene, ca la final să se ajungă în "oraşul leului", Singapore, oraş-stat insular cu unul dintre cele mai înalte standarde de viaţă din lume, un oraş sinonim cu cumpărăturile, datorită numeroaselor mall-uri.

Unul dintre cele mai solicitate tururi din Asia, o adevărata incursiune în Orientul Îndepărtat o reprezintă circuitul de 15 zile care combină Coreea de Sud cu Japonia, din perioada 27 noiembrie - 11 decembrie şi care va costa 3680 de euro. Dacă spunem Coreea de Sud şi Japonia, ne gândim la tehnologia cea mai avansată, construcţiile cele mai îndrăzneţe şi oamenii pentru care munca este un cult, iar tradiţiile o a doua religie. Se adaugă poveşti despre samurai, shoguni, gheişe şi temple zen, amănunte despre istoria lor veche şi zbuciumată, o natură incredibil de frumoasă, arhitectura tradiţională care reflectă filozofia acestor popoare, bazată pe echilibrul şi armonia clădirilor cu mediul natural în care sunt construite, simbolismul grădinilor şi calmul transmis de ceremonia ceaiului, pentru o experienţă completă, într-un circuit deosebit.

Un circuit unic pe piaţa turistică din România îl reprezintă un periplu prin Africa de Vest: Sierra Leone, Guinea, Guinea-Bisau, Gambia şi Senegal, în foste colonii franceze, engleze şi portugheze, se va desfăşura pe parcursul a 18 zile în perioada 17 noiembrie - 4 decembrie şi va costa 4980 euro. Aventura va începe în Freetown, capitala Sierra Leone, va continua cu peisajele rurale şi satele tradiţionale din Guinea şi Guinea-Bissau, cu peisajele spectaculoase ale Gambiei şi satele tradiţionale ale grupurilor etnice până în Dakar, capitala Senegalului. O experienţă de neratat pentru cei care iubesc Africa în forma sa pură!

Alte circuite cu durata de aproximativ două săptămâni aflate în topul preferinţelor sunt "Mexic - Marele Circuit" (5 octombrie - 18 octombrie, 14 zile), Incursiune în America de Sud: Peru - Bolivia - Chile - Argentina - Uruguay - Brazilia (12 octombrie - 28 octombrie, 17 zile), "Vietnam - Marele circuit" (24 octombrie - 7 noiembrie, 15 zile), respectiv "Vietnam - Laos - Cambogia" (26 octombrie - 12 noiembrie, 18 zile), "Peru - Amazonia" (3 noiembrie - 16 noiembrie, 14 zile), "Peru - Nazca - Colca" (3 noiembrie - 16 noiembrie, 14 zile), "Mexic - Cuba" (16 noiembrie - 1 decembrie, 16 zile), "Mexicul Colonial - Dia de los Muertos" (26 octombrie - 10 noiembrie, 15 zile), "Mexic - marele circuit" (26 noiembrie - 10 decembrie, 15 zile).

Printre cele mai lungi programe de Revelion se numără "Revelion pe coasta de sud a golfului Mexic" (27 decembrie - 10 ianuarie, 15 zile), "Revelion în Kenya, Tanzania şi Zanzibar" (27 decembrie - 8 ianuarie, 13 zile), "Revelion în Insulele Azore şi Madeira" (28 decembrie - 9 ianuarie, 13 zile), "Revelion în Africa de Sud & Cascada Victoria" (28 decembrie - 10 ianuarie, 14 zile), "Revelion în Indonezia: Insula Bali şi Insula Lombok" (28 decembrie - 10 ianuarie, 14 zile), "Revelion Thailanda - Malaezia - Singapore" (28 decembrie - 9 ianuarie, 13 zile), "Revelion Mexic - Guatemala - Honduras" (29 decembrie - 13 ianuarie, 16 zile) şi "Croazieră de Revelion în Marea Caraibilor" (29 decembrie - 15 ianuarie, 18 zile).

"Sunt mulţi turişti care doresc să îmbine concediile cu ideea de călătorie, de expediţie. Lor ne adresăm în mare măsură. Vorbim de bugete mai mari, cuprinse, în general, între 3000 şi 7000 de euro de persoană, dar perioadele sunt de 2-3 săptămâni, în care avem incluse zborurile, cazările de calitate, anumite mese şi, fireşte, excursiile şi vizitele menţionate în programul respectiv. În principiu, dacă se zboară peste ocean în colţuri îndepărtate ale lumii, turiştii preferă să vadă cât mai mult şi astfel să petreacă mai mult timp în ţările din circuitul ales. Am dezvoltat conceptul de "marele circuit", în care se vizitează pe îndelete o singură ţară, dar nu am renunţat nici la circuitele care includ mai multe ţări pe care le numim "incursiuni" sau "periplu". Mulţi turişti ne-au spus că aceste circuite au reprezentat pentru ei experienţa vieţii, ceea ce ne bucură şi ne onorează. În urma fiecărui mega-circuit propus de noi rămân experienţe şi amintiri noi, multe filme şi fotografii dar şi materiale cât pentru o carte", subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro