EBA închide ancheta privind Danske Bank

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a închis investigaţia pe care a derulat-o la organismele de reglementare din Danemarca şi Estonia în legătură cu scandalul de spălare de bani ce afectează Danske Bank A/S, anunţă Reuters.

Potrivit anunţului EBA, boardul să a respins o propunere care priveşte identificarea supraveghetorilor ce încalcă legislaţia Uniunii Europene.

"În cadrul unui vot dsfăşurat în reuniunea din 16 aprilie 2019, Boardul de Supraveghere al EBA a respins propunerea privitoare la autorităţile care încală legea UE", conform EBA.

Amintim că, în luna februaruie, autoritatea de reglementare a sectorului bancar din Uniunea Europeană a lansat o investigaţie oficială cu privire la o posibilă încălcare a normelor UE de către autorităţile de profil din Estonia şi Danemarca în operaţiunile de spălare de bani care au legătură cu Danske Bank.

Atunci, EBA anunţa: "Am iniţiat, la data de 18 februarie 2019, o anchetă oficială privind posibila încălcare a legii UE de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din Estonia (Finantsinspektsioon) şi cea din Danemarca (Finanstilsynet) referitoare la activităţile de spălare de bani care au legătură cu Danske Bank şi sucursala sa din Estonia, în mod special".

În toamna lui 2018, Comisia Europeană i-a cerut Autorităţii Bancare Europene să investigheze ce nu a funcţionat în supravegherea subsidiarei estoniene a Danske Bank, implicată într-un scandal de spălare de bani.

Tot atunci, directorul general al Danske Bank, Thomas Borgen, a demisionat, după ce banca daneză a publicat rezultatele unei investigaţii derulate la subsidiara sa estoniană, implicată într-un scandal de spălare de bani, valoarea totală a fluxurilor financiare care au trecut prin Estonia fiind evaluată la aproximativ 200 de miliarde de euro (233,7 miliarde de dolari). Rezultatele investigaţiei realizate de un cabinet de avocatură extern indică posibilitatea ca angajaţii subsidiarei estoniene a Danske Bank să fi complotat cu clienţii, realizând tranzacţii ilegale. Investigaţia a vizat 15.000 de clienţi care au făcut în total 9,5 milioane de plăţi prin subsidiara estoniană a Danske Bank, în perioada 2007 - 2015.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS