Elbit Systems anunţă contractul de 120 de milioane de dolari pentru furnizarea de turele pentru Forţele Armate Române

D.T.
Companii / 3 martie 2023

Elbit Systems anunţă contractul de 120 de milioane de dolari pentru furnizarea de turele pentru Forţele Armate Române

Elbit Systems Ltd. a anunţat astăzi că filialei sale din România, Elmet International SRL, i s-a atribuit un contract subsecvent în valoare de 120 milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems (GDELS) pentru furnizarea de turele telecomandate, mitraliere telecomandate (RCWS) şi sisteme de mortiere pentru transportorul blindat "Piranha V" al Forţelor Armate Române, conform unui comunicat remis redacţiei. Lucrările vor fi efectuate în România pe o perioadă de trei ani.

Potrivit comunicatului, Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, RCWS şi sistemele de mortiere SPEAR, toate complet integrate la bordul APC "Piranha V" al GDELS. UT30 MK2 de la Elbit Systems este o turelă uşoară fără operator de 30mm care integrează sisteme de luptă, sisteme de control al focului, senzori şi sisteme de afişare pentru o eficacitate sporită în luptă şi capacităţi de identificare a ţintelor.

RCWS este o staţie de luptă de 12,7 mm de mare precizie şi greutate redusă. SPEAR este un sistem de mortier autohton computerizat şi autonom de 120 mm, precizează comunicatul. În afară de România, turelele, staţia de luptă şi sistemele de mortier ale Elbit Systems au fost selectate până în prezent de zeci de clienţi din întreaga lume, inclusiv Israel, SUA, Danemarca, Austria, Belgia, Brazilia şi Croaţia. Acestea au fost produse în România.

Bezhalel (Butzi) Machlis, Preşedinte şi Director Executiv al Elbit Systems: "Atribuirea acestui contract de continuare reprezintă încă un vot de încredere în portofoliul de soluţii ale Elbit Systems pentru platformele blindate. Consider că extinderea capacităţii noastre de integrare şi de producţie în Europa ne consolidează capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de capabilităţi avansate şi dovedite pentru platformele blindate."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb