Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Electrogrup Infrastructure a demarat listarea la BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Electrogrup Infrastructure a demarat listarea la BVB

Electrogrup Infrastructure (E-INFRA), companie specializată în construcţii de infrastructură energetică, telecomunicaţii şi civile, are intenţia de a realiza, împreună cu filialele sale şi firma asociată, Wind Energy Services East Europe (WESEE), o ofertă publică de vânzare de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea de piaţă va include atât acţiuni ordinare nou emise de companie, cât şi titluri deţinute de acţionarii actuali, Teofil Mureşan, Simion Mureşan şi Marian Pantazescu.

Teofil Mureşan, Fondator şi Preşedinte al Consiliului de Administrare al Electrogrup Infrastructure, a declarat: "Electrogrup Infrastructure s-a consacrat ca un furnizor de infrastructură şi servicii de infrastructură critică, esenţială pentru societate. Considerăm că în prezent «Technology is king» (n.r. tehnologia este regele), însă ea se bazează pe infrastructură. Viziunea noastră este să deţinem acest tip de infrastructură modernă, iar ca fondator, sunt mândru să asist la intrarea Grupului nostru într-un nou stadiu de dezvoltare, care ne permite să facem încă un pas în drumul spre o prezenţă importantă in regiune".

Oferta va consta într-o componentă primară de majorare de capital social de până la 1.250.000 de acţiuni ordinare noi şi o ofertă secundară de vânzare de până la 1.250.000 acţiuni ordinare existente.

În prezent, acţionarii vânzători deţin 100% din companie astfel: Teofil Mureşan (34%), Simion Mureşan (33%), Marian Pantazescu (33%). Împreună, aceştia vor deţine majoritatea acţiunilor companiei după finalizarea ofertei.

Operaţiunea adresează atât investitorilor de retail cât şi celor instituţionali din ţara noastră şi anumitor investitori instituţionali internaţionali din afara Statelelor Unite ale Americii.

Electrogrup Infrastructure intenţionează să solicite listarea şi admiterea acţiunilor ordinare la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.

De asemenea, se intenţionează ca un aranjament privind stabilizarea pieţei să fie pus în aplicare după admiterea la tranzacţionare a acţiunilor.

Ulterior ofertei, compania şi acţionarii vânzători urmează să încheie angajamente privind interdicţii de înstrăinare a propriilor acţiuni pentru o perioadă de 365 de zile calendaristice.

Numărul total de acţiuni disponibile la tranzacţionare în urma ofertei va depinde de numărul de acţiuni noi emise de companie şi de numărul de acţiuni existente vândute noilor investitori în cadrul ofertei.

Compania se aşteptă ca free float-ul (numărul de acţiuni liber tranzacţionate) să reprezinte cel puţin 30% din capitalul social.

Erste Group Bank AG şi WOOD & Company Financial Services acţionează în calitate de coordonatori globali comuni (joint global coordinators) şi deţinători comuni ai registrului de subscrieri (joint bookrunners) în legătură cu oferta. Banca Comercială Română şi BRD Groupe Societe Generale acţionează ca deţinători comuni ai registrului de subscrieri în legătură cu oferta.

Filialele Electrogoup Infrastructure sunt Direct One, Electrogrup SA, Netcity Telecom, Nova Power & Gas.

Grupul are un portofoliu extins de clienţi, care cuprinde jucători importanţi din domeniul telecomunicaţiilor şi cel al energiei din România, precum şi companii industriale diversificate.

Cu venituri consolidate de 473,6 milioane de lei, un profit operaţional consolidat ajustat înainte de depreciere şi amortizare (EBITDA ajustat) de 93,2 milioane de lei şi peste 600 de angajaţi (inclusiv cei ai WESEE) la 31 decembrie 2017, Grupul urmăreşte o strategie de creştere prin dezvoltarea ofertei de infrastructură-ca-serviciu (infrastructure-as-a-service) şi prin extinderea portofoliului de clienţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS