ElectroPutere Parc devine cel mai mare hub de inovaţie şi tehnologie din Oltenia

F.D.
Companii / 6 octombrie 2022

ElectroPutere Parc devine cel mai mare hub de inovaţie şi tehnologie din Oltenia

Forţa de muncă calificată, infrastructura bună şi amplasarea în apropierea Universităţii din Craiova, precum şi a EP Mall, care oferă diverse opţiuni de divertisment, au consolidat poziţia ElectroPutere Parc ca principal centru de inovaţie şi tehnologie din regiune. Companii precum Hella, Ubisoft, Operative şi Endava au semnat contracte de închiriere cu grupul imobiliar francez Catinvest, care deţine şi administrează ElectroPutere Parc, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Decizia de a închiria o suprafaţă de peste 6.500 de metri pătraţi în ElectroPutere Parc, care găzduieşte peste 500 de angajaţi, a fost influenţată de reuşita Catinvest de a dezvolta o clădire adaptată la cerinţele şi nevoile Hella. Poziţionarea clădirii reprezintă un avantaj considerabil, deoarece se află atât în imediata apropiere a universităţilor, cât şi în apropierea EP Mall. Designul modern şi atractiv, spaţiile de lucru inedite, cum ar fi terasa interioară, contribuie în mare măsură la atragerea şi păstrarea talentelor", spune Nicolae Neagu, Location Manager la Hella, liderul german specializat în sisteme de iluminat şi electronice pentru industria auto cu activităţi multinaţionale.

De asemenea, angajaţii au acces la parcarea subterană prevăzută cu staţii de încărcare pentru maşinile electrice, bucătării complet echipate, spaţii speciale pentru hobby-uri de ordin tehnic, relaxare şi comunicare informală. În România, Hella este prezentă de 17 ani, cu trei centre de proiectare şi dezvoltare, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie, situate în Timişoara, Arad, Lugoj, Craiova, având peste 4.500 de angajaţi.

Prin sosirea Endava, compania britanică de IT, gradul de ocupare a clădirii A din complexul ElectroPutere Parc depăşeşte acum 95%, Catinvest investind continuu în crearea unor medii de lucru productive şi colaborative pentru angajaţi, oferind facilităţi la cele mai înalte standarde, punând accentul pe siguranţă şi flexibilitate.

Craiova devine un centru din ce în ce mai important pentru proiectele de dezvoltare IT. Principalul atu al Capitalei Olteniei este forţa de muncă bine pregătită în domeniul IT şi software, la care se adaugă prezenţa unui mediu de afaceri competitiv şi stabil şi existenţa unui aeroport internaţional.

Mai departe, planurile de dezvoltare includ spaţii de retail, birouri şi alte servicii precum spaţii de co-working sau de tip aparthotel, cu un buget total de investiţii de aproape 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani, contribuind la dezvoltarea regiunii, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro