Elena Udrea: "Este al doilea an în care solicit să mi se acorde permisie măcar de 24 de ore"

T.B.
Anticorupţie / 3 septembrie

Elena Udrea: "Este al doilea an în care solicit să mi se acorde permisie măcar de 24 de ore"

Elena Udrea a transmis duminică un mesaj din penitenciar în care afirmă că este al doilea an în care solicită să i se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naştere a fetiţei sale, care luna aceasta împlineşte 5 anişori, dar i se refuză acest drept, ​deşi legea prevede posibilitatea ca deţinuţii să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, relatează news.ro.

Aceasta acuză "​conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, că, din incompetenţă sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii, iar avocatul poporului, Renate Weber, se face că nu vede cum legea este încălcată şi nu se respectă dreptul legal la permisii.

"Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naştere a fetiţei mele, care luna aceasta împlineşte 5 anisori, dar mi se refuza acest drept.​ ​Deşi legea prevede posibilitatea ca deţinuţii să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru că menţinerea legăturii cu familia s-a dovedit esenţială în reabilitarea celor care execută o pedeapsa cu închisoarea, în practica aceasta posibilitatea este aproape inexistentă", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Aceasta acuză faptul că "​conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetenţă sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii, iar avocatul poporului, Renate Weber, se face că nu vede cum legea este încălcată şi nu se respectă dreptul legal la permisii!".

"Situaţia este cu atât mai gravă la Târgsor, singurul penitenciar de femei, unde deţinutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezenţa mamei acasă, chiar şi doar pentru câteva zile. Aşa cum au demonstrat nenumărate studii internaţionale, aceşti copii sunt traumatizaţi pentru tot restul vieţii şi extrem de vulnerabili la riscurile societăţii de azi, devenind mult mai uşor şi într-un procent mult mai mare decât ceilalţi copii victime ale abandonului şcolar, ale traficului de minori, ale traficului de droguri şi sunt mult mai predispuşi la a săvârşi ei înşişi infracţiuni. ​Având in vedere interesul superior al copilului fata de oricare alt interes, al statului sau al societăţii, toate instituţiile şi organismele internaţionale recomanda ca în cazul mamelor de copii minori sa se aplice cu precădere pedepse neprivative de libertate. ​De aceea, ţinând cont de nenumăratele recomandări şi documente ale instituţiilor UE, statele europene au legislaţie specială şi practici în ceea ce priveşte pedepsirea mamelor, puşcăria fiind ultima soluţie şi doar pentru cazuri de pericol social grav", mai spune Udrea.

Ea menţionează că "la noi, nu doar că nu ii pasă nimănui de aceste recomandări, nu doar că mamele ajung în puşcărie pentru orice faptă, oricât de puţin gravă, dar primesc şi pedepse foarte mari, iar la eliberarea condiţionată faptul ca aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni, judecătorii nefăcând nicio diferenţa între un criminal şi o mamă cu 7 copii, condamnată pentru furturi din magazine sau falsuri".

"​Mai mult, nici măcar aceasta amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii şi familie pentru câteva zile, care exista deja în lege, nu este aplicată. Suntem în luna septembrie, luna în care copiii încep şcoală. Multi dintre cei cu mamele în puşcării merg pentru prima data la grădiniţă, la şcoală sau în prima zi de liceu. Deşi ar putea să aibă mamele alături, ei sunt obligaţi să fie singuri într-un moment atât de important în viaţa lor pentru că nimănui nu-i pasă de ceea ce se întâmplă cu aceşti copii, aşa cum nimănui nu-i pasă de copiii României în general! Şi atunci de ce să ne mirăm că se droghează şi se prostituează de la 14 ani?", scrie Udrea. ​

"Ştiu că până nu ajungi să te confrunţi personal cu o problemă este mai greu să o înţelegi, aşa că fac următoarea precizare: de multe ori, mamele care au încălcat legea au făcut-o tocmai pentru copiii lor. La Târgsor sunt mame condamnate pentru ca au furat scutece şi lapte praf din supermarket, spre exemplu", scrie Elena Udrea în postare.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Sta bine la puscarie.

  In libertate numai dupa ececutatea pedepsei. 

  Pe de o parte o înțeleg. E uman. Pe de alta mă gândesc la zecile de mii de copii de Muncitori traumatizați de sărăcia la care au fost condamnați de către Burghezii bugetari cosmopoliți și contrarevoluționari ce au spoliat toate resursele industriale și nu numai construite cu mari sacrificii de către Socialism.

  Cum ar fi arătat țara asta dacă după 89 am fi protejat industria și dacă acești Cosmopoliți nu ar fi trădat... Poate milioanele de muncitori ce au fugit de foame în brațele străinilor ce au complotat la distrugerea noastră ar fi rămas alături de copii lor.  

  Oricat de vinovata a fost gasita, a nu i se acorda un drept prevazut de lege, este condamnabil si mai ales inuman.

  Cati tradatori de tara, tortionari si traficanti de copii se lafaie "bine mersi" beneficiind de prezumtia de nevinovatie in tara aceasta? 

  Elena Udrea nu este pericol public daca este lasata cateva zile (cat are dreptul) langa fiica minora care nu este vinovata cu nimic pentru faptul ca mama ei a incalcat legea si astfel este condamnata pe nedrept, de catre statul ticalosit. 

  Un bun exemplu despre cum este aparat in Romania dreptul unui copil minor.

  Rusine Romania, rusine Curtea Europeana a Drepturilor Omului!. 

  1. Platesti tu sa o aducem daca fuge in Bolivia?

   Just.

   A mai fugit din țară. 

   Pe urmă este la latitudinea comandantului penitenciarului daca aproba sau nu , nu e un drept automat, e laaprecierea unui alt om. Dacq ți ai pierdut libertatea nu apreciezi tu conduita altora , ci accepți, spășit, viceversa. 

   Știu , e nasol, dar acești oameni din pușcărie nu se educă nici așa. Prin pușcărie. Tot obraznici, mai fac și pe victimele. Obrăznicia lor dovedește că trebuiau condamnate mai aspru.

  Chiar are mare tupeu madame Pompadour de romanica!

  Pai daca te prezentai cu promptitudine la prima sectie de politie, dupa ce te-ai luat-o cu executare, in loc s-o tai peste granita...cum se poate sa crezi ca sistemul judiciar din romanica ar mai avea incredere in tine ca o te intorci din permisie la ora care trebuie...asa cum fac toate fetele cuminti.

   

  Trebuia sa faca legea mai clara cand era la putere. Atunci nu se gandea ca va face si plata.

  1. este f clara legea , nu esti obligat sa acorzi permisii decat atunci cand considera comisia ca meriti , este peste tot asa

  Una , doua baga copilul in fata ca tiganii , si pe care l-a facut special sa fuga in Costa Rica .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb