Elveţia va impune marilor bănci un capital echivalent cu 5% din activele totale

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Elveţia va impune marilor bănci un capital echivalent cu 5% din activele totale

Ministerul elveţian de Finanţe va impune celor mai mari bănci din ţară un nivel al capitalului echivalent cu circa 5% din activele totale, după ce UBS Group şi Credit Suisse Group au încercat să obţină termeni mai favorabili, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Decizia va urma modelul din Statele Unite, unde capitalul minim impus celor mai mari bănci depăşeşte nivelul minim stabilit în acordul global convenit de Comitetul Basel pentru Supravegherea Bancară.

Guvernul elveţian va alinia calcularea raportului dintre active şi capital cu metoda din SUA, rezultând un număr mai mic al tipurilor de datorii luate în considerare la stabilirea capitalului, au arătat sursele.

Măsurarea solidităţii financiare a crescut în importanţă la nivel mondial după criza financiară din 2008, pentru a face ca marile bănci să fie mai puţin expuse la colaps.

O comisie de experţi numită de Guvern a recomandat în decembrie anul trecut ca Elveţia să urmeze modelul SUA, care în ultimii ani a introdus unele dintre cele mai stricte cerinţe în privinţa capitalului băncilor.

UBS şi Credit Suisse au raportat rapoarte Basel III între active şi capital de 3,6%, respectiv 3,7%, la sfârşitul trimestrului al doilea, indicând că ar avea nevoie de majorări de peste 1 punct procentual, potrivit noilor cerinţe.

Elveţia a impus în 2011 unele dintre cele mai stricte cerinţe băncilor de importanţă sistemică, după ce Guvernul a salvat UBS în urma crizei financiare din 2008, potrivit Mediafax.

UBS şi Credit Suisse deţin cumulat active de 1.830 miliarde de franci elveţieni, sumă de aproape trei ori mai mare decât PIB-ul Elveţiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS