Enel a vândut întreaga sa participaţie din cadrul PJSC Enel Rusia

V.G.
Companii / 13 octombrie 2022

Enel a vândut întreaga sa participaţie din cadrul PJSC Enel Rusia

Enel a încheiat vânzarea întregii sale participaţii din cadrul PJSC Enel Rusia către PJSC Lukoil şi fondul privat Gazprombank-Frezia pentru aproximativ 137 de milioane de euro

Tranzacţia marchează finalizarea procesului de vânzare a tuturor activelor de generare a energiei din Rusia, demers pe care Enel l-a început în 2019, odată cu vânzarea iniţială a activelor de generare pe bază de cărbune

Enel S.p.A. ("Enel") anunţă că a finalizat vânzarea întregului pachet de acţiuni deţinut în cadrul PJSC Enel Rusia, egal cu 56,43% din capitalul social al acesteia din urmă, către PJSC Lukoil şi Fondul Combinat Închis de Investiţii "Gazprombank-Frezia", pentru o sumă totală de circa 137 de milioane euro, ca urmare a îndeplinirii tuturor condiţiilor prevăzute anterior în cele două contracte separate încheiate cu aceştia, inclusiv aprobarea tranzacţiei de către Preşedintele Federaţiei Ruse, în conformitate cu paragraful 5 din Decretul nr. 520 din 5 august 2022, arată un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, în urma tranzacţiei, Enel a cedat toate activele sale de generare a energiei din Rusia, care includeau aproximativ 5,6 GW capacitate convenţională şi aproximativ 300 MW capacitate eoliană în diferite stadii de dezvoltare. Tranzacţia este în acord cu obiectivul strategic al Grupului de a-şi concentra activităţile, în principal, în ţările în care o poziţie integrată de-a lungul lanţului valoric poate stimula dezvoltarea şi poate genera valoare în procesul tranziţiei energetice.

Tranzacţia a generat un efect pozitiv asupra datoriei nete consolidate a Grupului de aproximativ 610 milioane de euro şi un impact negativ asupra venitului net raportat al Grupului de aproximativ 1,3 miliarde de euro, reflectând în principal eliberarea unei rezerve de conversie valutară de aproximativ 1 miliard de euro, începând cu 30 septembrie, 2022.

Acest efect contabil nu va avea niciun impact asupra rezultatelor economice obişnuite, se precizează în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro