E.ON Energie România şi Oncos Transilvania au finalizat un proiect de iluminat de peste 500.000 de euro

D.T.
Companii / 14 martie

E.ON Energie România şi Oncos Transilvania au finalizat un proiect de iluminat de peste 500.000 de euro

E.ON Energie România a finalizat, la producătorul de carne de pasăre Oncos Transilvania din judeţul Cluj, un proiect de smart lighting, în cadrul unui parteneriat în valoare de peste 500.000 de euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, printre beneficiile noului sistem de iluminat se numără reducerea costurilor cu energia electrică, creşterea calităţii luminii, respectiv a confortului în mediul de lucru. Astfel, sistemul interior de iluminat existent a fost înlocuit cu unul modern, prin implementarea soluţiei de iluminat inteligent E.ON Lighting, o soluţie eficientă bazată pe corpuri cu tehnologie LED şi sisteme de control inteligent, wireless.

Corpurile de iluminat clasice din cele 45 de hale pentru broileri (pui de carne) din fermele Coruşu, Gilău, Jucu, Lomb (jud. Cluj) şi Panic (jud. Sălaj) au fost înlocuite cu circa 1.800 corpuri de iluminat moderne, cu LED-uri încorporate. În acest fel, compania îşi va reduce emisiile de carbon cu peste 230 tone/an şi consumul de energie cu peste 70%, adaugă comunicatul.

"Sustenabilitatea este în centrul preocupărilor şi demersurilor pe care le iniţiem şi de aceea venim în sprijinul partenerilor noştri cu proiecte, produse şi soluţii inovatoare de energie menite să reducă emisiile de carbon şi totodată consumul de energie. Prin tot ceea ce facem dorim să contribuim la crearea unui viitor mai verde, mai sustenabil", a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

"Ne-am consacrat pe piaţa de profil ca fiind un producător de carne de pasăre care a optat pentru furajarea şi creşterea puilor de carne cât mai aproape de cele tradiţionale. Recomand cu încredere implicarea în astfel de proiecte care aduc beneficii clare atât în ceea ce priveşte reducerea costurilor cu energia electrică dar şi reducerea amprentei de carbon", a spus Vasile Onaca, preşedintele grupului ONCOS.

Noul sistem de iluminat respectă condiţiile stricte de iluminat impuse la nivel internaţional prin ghidul pentru crescătorii de broileri Aviagen, informează comunicatul. De aceea, se va implementa şi un sistem electronic de control al nivelului de iluminat, în funcţie de etapele de creştere a broileri-lor. Sistemul de control este foarte uşor de instalat şi operat în ferme, deoarece asigură transmiterea prin semnal radio a comenzilor (wireless), nefiind astfel necesară instalarea de cabluri suplimentare pentru transmisia de date. De asemenea, sistemul permite o automatizare a acestui proces şi elimină aproape integral intervenţia umană.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro