E.ON salută acordul privind posibila continuare temporară a funcţionării centralei Isar 2

G.D.
Companii / 28 septembrie

E.ON salută acordul privind posibila continuare temporară a funcţionării centralei Isar 2

Subsidiara deţinută în totalitate de E.ON, PreussenElektra GmbH, a ajuns la un acord cu Ministerul Federal al Economiei şi al Acţiunilor Climatice (BMWK) şi Ministerul Federal pentru Mediu, Conservarea Naturii, Securitatea Nucleară şi Protecţia Consumatorului (BMUV) cu privire la baza unei posibile continuări a exploatării centralei nucleare Isar 2 după 31 decembrie 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. În ceea ce priveşte o potenţială continuare a funcţionării Isar 2, operatorii au avut recent discuţii strânse cu Ministerul Federal al Economiei pentru a găsi o soluţie fezabilă.

CEO-ul E.ON, Leonhard Birnbaum: "E.ON a declarat întotdeauna că sprijină eforturile guvernului german de a asigura o aprovizionare sigură cu energie în limitele posibilităţilor noastre. De aceea am fost dintotdeauna dispuşi să discutăm despre potenţiala funcţionare în continuare a centralei nucleare Isar 2, în măsura în care acest lucru este solicitat de către guvernul german. Continuăm să ne asumăm această responsabilitate. Sunt încântat că împreună cu compania de exploatare PreussenElektra şi guvernul federal am reuşit acum să cădem de acord asupra punctelor esenţiale pentru asigurarea unei posibile continuări a operaţiunilor. După cum se ştie, ne pregătim de ani de zile pentru dezafectarea Isar 2, după 31 decembrie 2022. S-au făcut planuri de compensare, s-au contractat furnizori de servicii - suntem gata să reluăm toate aceste demersuri încă o dată. Isar 2 este una dintre cele mai fiabile centrale electrice din lume şi poate aduce o contribuţie valoroasă la o aprovizionare sigură cu energie în această criză. Aş dori să mulţumesc în special angajaţilor noştri de la PreussenElektra pentru marea lor flexibilitate în această situaţie excepţională".

Pentru centrala nucleară Isar 2, aceasta înseamnă că, după pregătirile corespunzătoare, aceasta va intra într-o scurtă oprire pentru a efectua o revizie a supapelor pilot ale presurizatorului. După repornire, centrala poate continua să funcţioneze cu nucleul reactorului existent până, probabil, în martie 2023. Guvernul federal va decide cu privire la continuarea efectivă a operaţiunilor până la începutul lunii decembrie, cel târziu. În cazul în care centrala ar fi repornită, PreussenElektra ar câştiga cu Isar 2 anul viitor venituri pentru aproximativ 2 TWh de producţie de energie electrică. Aceste venituri potenţiale trebuie corelate cu costurile suplimentare care decurg şi din reglementările legale care probabil s-ar aplica atunci pentru înregistrarea veniturilor de pe piaţa de energie electrică. E.ON intenţionează să folosească veniturile potenţiale din continuarea funcţionării acestei centrale pentru tranziţia energetică. Dacă nu va continua să funcţioneze această centrală, guvernul federal va rambursa toate costurile generate de acest demers. Pe termen scurt va fi iniţiată o procedură legislativă, iar în paralel se lucrează la un acord contractual, se mai arată în comunicat.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro