FBI a reuşit, cu o precizie suspect de convenabilă, să închidă definitiv orice discuţie serioasă despre o posibilă implicare a preşedintelui american Donald Trump în reţeaua sordidă a lui Jeffrey Epstein, afirmă presa străină. După ani de investigaţii începute cu promisiuni de dezvăluiri explozive şi finalizate cu un raport ce reduce totul la nimic, pare limpede că scopul real al anchetei nu a fost să aducă adevărul la lumină, ci să-l îngroape definitiv. În ciuda dovezilor iniţiale, a zecilor de mii de materiale video, a listelor cu nume sonore, FBI-ul a închis cazul cu o concluzie lipsită de orice urmă de credibilitate: nu a existat nicio listă de clienţi, nicio tentativă de şantaj, iar Epstein s-a sinucis într-o celulă în care, întâmplător, camerele nu funcţionau şi gardienii dormeau.
Întrebat în urmă cu două zile de jurnalişti cu privire la o presupusă colaborare a lui Epstein cu serviciile secrete americane - în condiţiile în care cazul a fost îngropat de FBI - preşedintele Donald Trump a ales să răspundă ironic: "Încă mai vorbim despre Epstein?!”. O reacţie deloc surprinzătoare, dacă scopul este să minimizezi, să ridiculizezi şi să treci rapid la alt subiect. Când întrebarea atinge un punct nevralgic, ironia şi negarea sunt mai utile decât răspunsul.
Procurorul general al SUA, Pam Bondi, a intervenit rapid în apărarea lui Trump şi a precizat că dosarul Epstein stă pe biroul ei alături de dosarul privind asasinarea lui John F. Kennedy, menţionând că zecile de mii de videoclipuri, despre care s-a vorbit în mod repetat, nu conţineau decât pornografie infantilă, fără vreun element care să implice alte persoane.
În aceste condiţii, mass-media de peste Ocean - New York Times, CNN - întreabă firesc dacă înregistrările cu copiii abuzaţi din dosarul Epstein au fost produse în gol, fără agresori, cine apare în ele şi de ce nu a fost nimeni altcineva pus sub acuzare în această cauză, în afară de Epstein şi complicea sa, Ghislaine Maxwell?
Ceea ce iniţial părea să fie o investigaţie de proporţii, capabilă să zdruncine elita globală, s-a transformat într-un exerciţiu de cosmetizare judiciară, susţin jurnaliştii americani de la Zerohedge. Deşi Pam Bondi recunoştea anterior că deţine mii de documente nedezvăluite, că există o listă de clienţi care "ne va îmbolnăvi", că sunt cel puţin 250 de victime, iar în altă declaraţie, spunea că FBI-ul are în analiză zeci de mii de videoclipuri, toate acestea au dispărut subit din peisajul oficial.
În locul adevărului promis, cetăţenii americani au primit o concluzie seacă, comunicată într-un memo publicat strategic duminica trecută, în weekendul în care s-a aniversat Ziua Naţională a SUA (Ziua Independenţei).
Totul pare orchestrat ca o piesă de teatru, în care deşi publicul aşteaptă adevărul la finalul acesteia, aude în schimb următoarea replică: „Este doar un spectacol, oameni buni”. Doar că de data aceasta, „spectacolul” implică copii abuzaţi, influenţă politică şi protejarea celor mai puternici indivizi din lume.
Într-o lume normală, descoperirea a zeci de mii de materiale cu caracter pedofil şi mărturii despre zboruri cu personalităţi pe insula lui Epstein ar fi dus la o serie întreagă de anchete, arestări şi condamnări. În realitate, singurele două persoane acuzate au fost Epstein şi complicea sa, Ghislaine Maxwell. Niciun alt nume, nicio altă faţă, nicio altă măcar suspiciune oficializată. Decât un simplu scandal în Regatul Unit, legat de prinţul Andrew. Toţi ceilalţi, neatinşi, ca şi cum nu ar fi existat.
Acum FBI cere publicului american să accepte, fără nicio obiecţie, faptul că întreaga reţea se reduce la un singur om mort într-o celulă, într-o noapte plină de "coincidenţe” inexplicabile: camere care nu funcţionează, gardieni adormiţi, înregistrări lipsă. FBI afirmă că lipsa de dovezi înseamnă lipsa faptelor, deşi întreaga opinie publică are impresia tot mai clară că adevărul nu lipseşte, ci este ascuns deliberat.
În aceste condiţii, este greu să mai ai încredere într-un sistem care îţi cere să-ţi închizi ochii şi să accepţi doar versiunea oficială. Cazul Epstein a devenit un test de stres pentru justiţia americană, iar rezultatul este clar: sistemul s-a prăbuşit sub greutatea propriilor interese.
În final, victimele nu vor avea parte de dreptate, iar numele celor puternici, fie că au fost complici sau beneficiari ai abuzurilor, vor rămâne curate în faţa legii. Într-o altă eră, poate am fi spus că adevărul va ieşi la iveală. Dar acum, adevărul a fost înlocuit cu un comunicat de presă rece şi calculat. Un final care spune, de fapt, totul.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.07.2025, 02:53)
Dereglatii de la butoanele lumii sa se ingroape reciproc?
La ei, incluziunea si diversitatea au al sens fata de propaganda servita prostimii zilnic.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.07.2025, 10:58)
ce incluziune si diversitate, aia e propagand democratilor, dar Trump a ingopat dosarul
MAGA e pro viol. Pro pedofilie. Cam ca la camilele iraniene.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.07.2025, 11:45)
sau aurari...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.07.2025, 11:08)
Si la noi dosarul cu disparitiile din Caracal a fost inchis suspect de repede. Nimeni nu a intrebat SRI-ul si DGIA-ul, care aveau in zona mai multi agenti decat erau interlopii din zona. Astepsam "sinuciderea" lui Dinca.