Femeia Antreprenor - un program finanţat cu un miliard de lei, în următorii cinci ani

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii / 17 august

Femeia Antreprenor - un program finanţat cu un miliard de lei, în următorii cinci ani

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat lansarea, de mâine, a noului program Femeia Antreprenor 2022, prin care femeile vor fi încurajate şi stimulate să înfiinţeze întreprinderi mici şi mijlocii sau să îmbunătăţească perfomanţa economică a companiilor pe care le conduc, să stimuleze inovarea şi pregătirea antreprenorială.

"Programul contribuie la atingerea unuia dintre standardele OCDE - egalitatea de gen din domeniul antreprenorial. Vorbim despre o măsură personalizată pentru a asigura accesul la finanţare pentru această categorie de antreprenori, iar egalitatea de şanse va fi realizată de program prin micşorarea deficitului sistemic existent între bărbaţii antreprenori şi femeile antreprenor. În acest moment în România 36,84% dintre antreprenori sunt femei. Programul este asemănător cu Start-up Nation 2022, dar are mici diferenţe cum ar fi: compania care aplică pentru obţinerea de granturi nu mai are limită privind intervalul de timp în care ar trebui să fie înfiinţată; nu se va mai puncta debutul în afaceri; va avea loc o inserţie nouă pe piaţa muncii, în special a persoanelor vulnerabile - şomeri, persoane cu dizabilităţi sau asistate social; în cadrul programului nu mai punctăm existenţa unui brevet, ci doar dreptul de proprietate industrială. Pachetul va avea o componentă digitală obligatorie în valoare de 5.000 euro în cadrul granturilor. Sesiunea de apeluri care începe joi, 18 august, ora 10, va dura până în 30 septembrie 2022. Vorbim despre un program multianual, al cărui buget estimat pentru perioada 2022-2027 este de un miliard lei. Bugetul necesar schemei de minimis pentru anul bugetar 2022 este de 200 milioane lei pentru 1000 de beneficiari, dar prin legea bugetului de stat ni s-au alocat doar 157.624.000 lei. Sperăm să primim diferenţa la rectificarea bugetară. Prin implementarea programului în perioada 2022-2027 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 5.000 de beneficiare", a precizat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, în cadrul unei conferinţe de presă organizată ieri la Palatul Victoria.

Granturile maxime acordate prin program vor fi de 100.000 lei cu condiţia înfiinţării unui nou loc de muncă şi 200.000 lei cu condiţia înfiinţării a minim două locuri de muncă. Componenta de cofinanţare din partea solicitanţilor va fi între 5% şi 15%.

"Beneficiarii programului Femeia Antreprenor sunt microîntreprinderi şi IMM-uri în care unul din asociaţi este o femeie ce deţine minim 50% din acţiuni/capitalul social. Elementele principale de punctaj sunt: activitatea de producţie şi industrii creative, valoarea procentului aferent aportului propriu funcţie de cota de cofinanţare, ponderea investiţiilor în echipamente tehnologice şi ponderea în instalaţii pentru economisirea de energie şi pentru surse regenerabile de energie; dacă beneficiarul va urma un curs de competenţe digitale sau a urmat un astfel de curs, va fi punctat suplimentar. În ceea ce priveşte aplicarea acestor criterii la egalitate de punctaj, în primul rând va fi luată în considerare valoarea exactă a procentului aferent investiţiilor în echipamente şi abia în ultimul rând data şi ora înscrierii în program", a precizat ministrul Daniel Cadariu.

Domnia sa a arătat că o parte din sumele alocate vor putea fi folosite şi pentru plata salariilor. Astfel, la granturile de 100.000 lei, 30.000 lei va fi limita maximă pentru salarii pentru un loc de muncă, iar la granturile de 200.000 lei, 60.000 lei vor putea fi folosiţi pentru plata salariilor celor două persoane angajate. Totodată, maximum 10.000 lei vor putea fi alocaţi pentru consultanţa de care beneficiarul ar avea nevoie în timpul implementării acestui program.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vreau 10 miliarde pt. barbatii din agricultura, constructii, etc, sa-i ajutam sa guste usurinta vietii la birou. Sa inteleaga ca nu trebuie sa produca nimic, doar sa se imbrace frumos si sa zambeasca.

    Trebuie invatati sa manipuleze fara scrupule, si cum se exclude colegi din gasca, cum sa fie agresivi emotional. Un pic de monkey branching, gaslighting ... 

    Pt. 10 miliarde se poate rezolva

    Pentru ca barbatii conduc lumea, sunt sigur de obtinerea fondurilor necesare 

    1. Alti bani stricați!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro