Prim-ministrul Florin Cîţu dă asigurări că România nu va ajunge în lockdown, dar îi îndeamnă pe români să respecte măsurile de protecţie, pentru "a trece cu bine" peste această perioadă de pandemie, informează Agerpres.
Totodată, el menţionează că, în perioada următoare, numărul persoanelor imunizate zilnic anti-COVID va ajunge la 80.000.
"Am participat la şedinţa tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat în privinţa pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecţie. Numai aşa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU", a scris premierul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.
1. Cuţu, Cuţu , potaia fantastica!
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 20.03.2021, 18:24)
Oare, ce baza poti pune pe asigurarea facuta de catre o Potaie, turbata asupra a tot ce este romanesc?
Mai degraba, dupa ce zici Cîţu, tragi neaparat apa la WC!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.03.2021, 23:22)
da, da, deocamdata va tot tineti de cuvant
a zis-o si Iohannis inca din vara sau de la inceputul toamnei ca nu se va mai face niciodata lockdown national pt covid, o zice si catu acum...foarte bine, la partea asta le dam clasa aproape tuturor europenilor, si cu mai putine victime decat suedezii. avem si o densitate a populatiei mult sub vestul europei (chiar si in tarile cu densitate mai apropiata de a noastra, ca franta si spania, populatia este mult mai concentrata in anumite aglomeratii urbane, fata de Romania, unde e mai imprastiata). ceea ce ne ajuta sa nu faxem lockdown.
presiunea a devenit tot mai mare si impotriva lockdown-urilor locale, cand e vorba de orase mari. la timisoara au cedat si nu au mai prelungit, ceea ce inseamna ca sansele ca brasovul sa intre in carantina au scazut brusc, avand in vedere ca incidenta e cu 1,5 mai mica decat la timisoara.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.03.2021, 23:32)
eu am mai scris ca intentioneaza sa bage lockdown in perioada martie-aprilie-mai 2021 sau aprilie-mai-iunie 2021!
Am zis!
Si acum vad ca oameni vanduti strecurati in aparatul administrativ al statului au si incercat sa o faca! Dar Citu s-a opus! Asta e foarte bine, omul gandeste!
Romania acum e pe punctul sa se amorseze ca bomba sociala dupa ce toti s-au saturat sa fie tratati ca niste copiii tampiti
Azi am mers cu un taximetrist pe care l-au apucat toti dracii posibili ca la varsta lui de 59 de ani a ajuns sa fie tratat de guvernanti ca un copil de clasa a 5-a. Si omul chiar s-a enervat, mi-a zis ca "sa nu se supere naibii ca pune mana pe un par si isi face singur dreptate" (e citat efectiv cuvant cu cuvant, tonul fiind foarte ridicat la mine ca si client de taxi).Asta spune ceva despre starea sociala.
Ca sa nu mai zic de Horeca.... ce au suportat oamenii aia ....nu am cuvinte si mi se rupe inima in mine. Or fi avand si ei copii, credite, probleme.
3. Intr-un an de zile construiau un spital
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 07:52)
Chinezi au construit un spital in 2 saptamani. Noi am facut anul de zile si se laudau zilele trecute ca au mai facut 10 paturi ATI ca sa moara 70%.
Lockdown NU se face pentru ca nu va fi respectat de populatie si ei sunt constienti de chestia asta.
Din pacata un lockdown ar fi necesar insa daca au facut lucrurile la plesneala pana acum deja si-au pierdut si bruma de legitimitate.
3.1. altu' care se contrazice (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 09:06)
De ce inca un lockdown? Doar ca sa amani lucrurile un timp?
Pai n-ai zis tu mai sus ca timp de un an de zile "au mai facut 10 paturi ATI ca sa moara 70%", adica n-au facut practic nimic?
Logica ta si a multora:
"un lockdown ar fi necesar" desi nu se face nimic in rastimpul obtinut prin lockdown.
Apoi ne plangem ca suntem unde suntem.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 09:44)
in China e alt sistem si sunt alte legi acolo
ai vrea sa traiesti in comunism pur si sa ai o viata ca in China pentru a avea un spital construit in 2 saptamani?
ma indoiesc.
acolo oamenii traiesc sub imperiul unui sistem de credit individual (faci ceva conform sistemului - ai punctaj bun si ai acces la servicii si oportunitati, te impotrivesti sistemului si atunci iti e alocat un punctaj prost si te-ai ars!) ...
e un chin de viata acolo.
nu mai esti om.
3.3. Intr-o alta tara... (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 09:46)
Intr-o alta tara... un lockdown ar fi necesar daca ar fi insotit si de altceva nu doar de pedepsirea aleatorie a populatiei. Altfel spus, autoritatea trebuie sa aiba si ceva... competenta. Germania sta in lockdown la o rata mult mai mica decat a noastra. Aia sunt prosti si isi pedepsec populatia sau de ce o fac?
Deci... problema e ca nu ai cu cine!
3.4. Era un exemplu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 09:51)
Daca aia au reusit in 2 saptamani, o intreaga tara reusea intr-un an, nu? Suntem in stare de alerta, se puteau face contracte direct si constuiai niste spitale in fiecare regiune a statului. Ce mare filosofie? Iar daca trecea pandemia numai bine aveai niste spitale regionale sa le dai la populatie.
La ce bun starea aste de urgenta si la ce bun toate imprumuturile astea daca nu te pregatesti in nici un fel.
Deci ei nu fac un lock down din pur motive economice. Dar din pur motive economice se puteau organiza mult mai bine. Dar uite ca NU SE POATE! Asadar e mai simplu sa spui ca, asta e, cine moare moare decat sa faci ceva real.
In Timisoara a fost o carantina de toata jena. Pai ce gluma e sa lasi lumea sa faca aproape orice si sa speri ca reduci raspandirea bolii cu masuri partiale.
Trebuia trimis TOT ORASUL in somaj tehnic, 2-3 saptamani, PLATIT DE STAT, imediat! Si apoi puneai patrule pe strada. In afara de urgente medicale si de cei care livreaza cumparaturi sau 1 membru al familiei nu lasi pe nimeni. Si atunci vedeai un colaps imediat al cazurilor.
Dar sa lasi lumea sa se vanzoleasca la lucru si la cumparaturi... ce rost?
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 10:07)
"Trebuia trimis TOT ORASUL in somaj tehnic, 2-3 saptamani, PLATIT DE STAT, imediat!"
-
Tu esti dintre cei care cred ca statul roman (sau de aiurea) are visterie omnipotenta.
Compari finantele noastre cu ale Germaniei sau Marii Britanii care isi permit (deocamdata) sa tina populatia acasa?
Nu vezi ce deficite am acumulat?
E suficient sa ne retrogradeze rating-ul de tara si sa vezi apoi curs valutar, dobanzi, taxe si impozite.
Fereasca Dumnezeu si vaccinul de atata inconstienta!
3.6. Nu mai tot specula ce cred eu (răspuns la opinia nr. 3.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 12:19)
Pentru ce s-au imprutat atat de mult in pandemie daca nu poti folosi banii pentru pendemie? Spitale nu s-au construit, somaj tehnic nu poate sa tina populatia din carantina. Pentru ce au luat banii aia imprumut? Sa plateasca salarii si pensii?
Acum, serios, pe ce se cheltuie banii aia ca eu nu am vazut o explicatie clara?
Adica, te imprumuti niste miliarde apoi o intorci: pai, suntem o tara saraca...
3.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 13:41)
da, ca sa plateasca salarii si pensii, lumea sa cheltuie bani si economia sa mearga.
bai, dupa 1 an fiecare trebuie sa-si aiba singur de grija. acuma sa ne si stearga la fund statul ? daca ti-e frica, nu te duci in vizite sau la chefuri, iar acolo unde trebuie sa te duci, e obligatorie masca: locuri de munca, scoli, transport in comun...doar acolo trebuie tinute lucrurile in frau, ca sa respecte lumea regulile. in rest, declaratii pe propria raspundere, haituieli ca ai invitat 10 prieteni acasa , lockdownuri si alte aberatii ...lasati lumea sa se distreze. cine vrea sa-si asume riscul, sa si-l asume. cum am zis, doar in locurile unde esti obligat sa te duci trebuie restrictii.
3.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 13:46)
aceeasi carantina "de toata jena" a fost si la Sibiu in noiembrie si dupa prima saptamana cazurile au luat-o rapid la vale. atat ca a trebuit sa stam o luna in carantina ca sa se ajunga la un nivel mic, pt ca varful a fost de 13 la mie.
dar, pe de alta parte, cresterea catre 13 fost foarte dubioasa si complet unica pt un oras asa de mare. in 2 sapt a crescut de la 3,5 la 10. da, au crescut si spitalizarile, dar nu in halul ala.
3.9. Riscul nu e individual (răspuns la opinia nr. 3.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 15:49)
Cred că ne înțelegem in ideea că un lucru prost făcut nu prea își are rostul.
Dar riscul asumat nu e in întregime individual.
3.10. Epidemia poate fi controlata? (răspuns la opinia nr. 3.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 15:53)
Deci sa fie ai noștri atât de buni încât să poată ține în frâu epidemia? Atunci de ce nu stârpim de tot virusul?
Daca poate fi controlat asa ușor graficul dar nu se încheie îndemână că vom fi în epidemie pe viață.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2021, 17:59)
Suntem dej