Crypto

FLORIN CÎŢU: Sporurile salariale din administraţie, nesustenabile

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie

Sporurile salariale din administraţie, nesustenabile

Premierul Florin Cîţu a declarat că înţelege protestele sindicatelor care au loc în această perioadă, dar consideră că pentru a plăti salariile din sistemul bugetar şi pentru a asigura fondurile necesare plăţii pensiilor, este nevoie de investiţii care să ducă la o creştere economică sustenabilă, care să aducă la buget venituri suficiente.

"Trecem printr-o situaţie dificilă, printr-o perioadă de criză economică. Salariile în sectorul public au crescut cu 8% în 2020 când în restul UE majorarea a fost de maximum 3%. Anul acesta avem nevoie de investiţii pentru a stimula o creştere economică sustenabilă pe termen mediu şi lung pentru susţinerea nivelului de salarizare. Dorim o economie performantă care să poată să plătească şi salarii, şi pensii la nivelul actual", a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de guvern de ieri.

Şeful Guvernului s-a referit şi la modul aberant de salarizare practicat în administraţia publică locală şi centrală în ultimii patru ani.

"Am făcut analize pe administraţia locală şi centrală privind structura salariilor angajaţilor. Din analiza efectuată reiese că evoluţia sporurilor salariale şi cheltuielile cu personalul din administraţia locală şi centrală din ultimii patru ani nu sunt sustenabile şi nu ne permitem aşa ceva. Mă aştept ca administraţia locală sa vină cu măsuri pentru soluţionarea acestei situaţii. Ei doresc transparenţă şi predictibilitate privind sumele care vin de la bugetul de stat la administraţiile locale, iar eu doresc o reformă reală a administraţiei. Cred că ne putem întâlni în acest punct", a precizat premierul Florin Cîţu.

Domnia sa a spus că aceste chestiuni vor fi discutate şi cu reprezentanţii celor patru asociaţii reprezentative din administraţia locală - AMR, AOR, UNCJR, ACoR - la întâlnirile pe care le va avea cu aceştia săptămâna viitoare şi în care vor dezbate proiectul de buget ce va fi trimis la începutul lunii februarie în Parlament.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. In schimb, imprumuturile tale galactice sunt sustenabile, Poataie! Evident, atunci cand nu le returnezi din propriile buzunare!

    Care ar fi acele măsuri altele decât majorarea substanțială a taxelor locale pe spinarea iobagilor?

    Arunca pisica la administratia locala pisoiul sef ce cabinet de pisici lingatoare de miere de la buget !

    1. cei trei bugetari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro