FLORIN JIANU, PREŞEDINTELE CNIPMMR:"În România digitalizarea înseamnă dublarea unui proces administrativ"

A.I.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 mai

Florin Jianu

Florin Jianu

În ţara noastră digitalizarea înseamnă, în acest moment, dublarea unui proces administrativ, în condiţiile în care dacă până recent documentele se cereau în format fizic, acum se cer atât în format fizic cât şi online, a spus ieri Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în cadrul unei conferinţe de presă.

Domnia sa a afirmat: "Din păcate, în România în acest moment digitalizarea înseamnă dublarea unui proces administrativ, nu înlocuirea unui proces administrativ. Până acum se duceau documentele în scris, acum se cer în scris şi online. Adică lucrurile s-au simplificat în sensul că s-au dublat. Ca întotdeauna, explicaţia lor este că valoarea documentelor scrise este incontestabilă faţă de a celor online. Când există semnături electronice, sigilii, etc., aceste lucruri par desprinse din cu totul altă lume".

Florin Jianu a adăugat: "La nivelul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (...) în 2019 am avut o iniţiativă pe care am preluat-o în Romania Tech Nation, intuind tocmai necesitatea şi ceea ce va urma în procesul de digitalizare. Şi am mers pe trei paliere. Principalul palier pe care mizez şi astăzi este educaţia. Dincolo de chestiunile financiare, instrumente şi aşa mai departe, trebuie să ai oameni educaţi (...). Cred că trebuie să ne uităm la câteva statistici - europene, naţionale, bineînţeles indexul DESI fiind Biblia acestui domeniu, cel pe care se bazează şi majoritatea iniţiativelor din PNRR. Iniţiative sublime, dar care în acest moment lipsesc cu desăvârşire. Încă se lasă aşteptate şi noi nu înţelegem această lentoare, această lipsă a vitezei de implementare".

Din păcate, conform rapoartelor DESI, ţara noastră nu stă foarte bine în ceea ce priveşte educaţia pe niciun palier, a subliniat Florin Jianu. "Ministerul Fondurilor Europene a pus în aplicare o iniţiativă foarte bună, dar care în opinia noastră nu este de ajuns, pentru că trebuie să fie sistemică. Este o iniţiativă de educare a mediului de afaceri, a angajaţilor în general, a spaţiului public, cu privire la digitalizare pe cele trei componente - de bază, medii sau avansate, pentru că fiecare componentă are rolul său (...). În DESI am văzut că România este pe locul întăi la nivel european în ceea ce înseamnă folosirea social-media. Folosim calculatoarele, telefoanele, folosim tehnologia informaţiei, dar nu le folosim pentru procesul educaţional (...). Trebuie să schimbăm paradigma şi să folosim tehnologia informaţiei pentru ceea ce înseamnă efectiv procesul educaţional", a adăugat preşedintele CNIPMMR.

Nu în ultimul rând, Florin Jianu a punctat că digitalizarea este unul dintre elementele prin care se pot colecta mai multe resurse la bugetul de stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E simplu: analog = lipsa transparență = mită.

    Sabotând digitalizarea își protejează și jobul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro