Fondul american BTO investeşte 175 de milioane de euro în Superbet

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 09 mai 2019

Fondul american BTO investeşte 175 de milioane de euro în Superbet

Grupul Superbet, una dintre cele mai mari companii de pariuri sportive & gaming din ţara noastră, anunţă atragerea unei investiţii strategice de 175 de milioane de euro din partea Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a Grupului Blackstone, fond american de investiţii şi unul dintre cele mai mari din lume, potrivit unui comunicat de presă.

Sacha Dragic, co-fondator şi CEO al grupului Superbet, subliniază: "Suntem nerăbdători să începem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american dublată de o experienţă bogată fac din Blackstone un partener capabil să susţină grupul Superbet să-şi menţină poziţia de lider pe piaţă din România, să continue să-şi majoreze cota de piaţă şi mai ales să-şi poată valorifica oportunităţile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi la nivel global".

Andrea Valeri, Senior Managing Director în cadrul Blackstone, a adăugat: "Ne bucurăm că putem începe colaborarea cu Sacha Dragic şi cu excelenta echipă de management pe care a format-o la Superbet. Este impresionantă investiţia susţinută a companiei româneşti în operaţiuni multi-channel şi digitale, incluzând aici şi lansarea propriei platforme online de gaming şi pariere, totul făcut la standardele internaţionale ale industriei de profil. Suntem nerăbdători să susţinem traiectoria ascendentă a Superbet al cărei model de creştere se bazează pe extindere internaţională şi pe continuarea investiţiilor în tehnologie".

Creşterea rapidă a grupului Superbet s-a datorat în primul rând calităţii locaţiilor sale de retail, cât şi unei politici de preţ şi unor servicii care au pus clienţii pe primul loc, arată comunicatul citat, care menţionează: "În al doilea rând, succesul grupului a fost antrenat atât de investiţiile în tehnologie, cât şi de echipa matură şi cu o bogată experienţă în industria de profil. Astfel, Superbet a putut dezvolta o excepţională platformă de pariere online ce înlesneşte pariorilor o experienţă diferenţiată, conferind, totodată, flexibilitate şi o mai mare scalabilitate comparativ cu ofertele concurente".

"Consultantul pe parcursul întregii tranzacţiei a fost firma americană Stifel. Consultantul legal pentru Superbet a fost casa de avocatură Herzog, Fox & Neeman, iar pentru Blackstone avocaţii de la Jones Day. Pe partea financiară, cei de la Blackstone au avut drept consultant UBS Investment Bank.

Fondat în 2008 de actualul CEO al Grupului, Sacha Dragic, Grupul Superbet a raportat, anul trecut, la zece ani de la deschiderea primei agenţii, o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro.

În 2019, Superbet operează o reţea de peste 1.200 de agenţii la nivel naţional şi are peste 3.500 de angajaţi. Anul trecut, a plătit taxe şi impozite la stat de aproape 57 de milioane de euro.

Superbet şi-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicaţia mobilă în toamna lui 2018.

În 2017, compania şi-a lansat oficial operaţiunile şi pe piaţa din Polonia, unde deţine o licenţă de operare în retail. Compania are în afara României operaţiuni directe în Polonia, dar şi birouri în Austria, Serbia, Croaţia, Malta şi Marea Britanie.

Superbet este singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).

Blackstone este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, cu active sub administrare de 512 miliarde de dolari. Fondul operează prin vehiculele sale de investiţii un portofoliu vast şi extrem de diversificat de afaceri, concentrându-se pe sectorul imobiliar, datorii publice, fonduri secundare, credite non-investiţionale etc.

În cadrul grupului, Blackstone Tactical Opportunities (BTO) reprezintă o sursă strategică de capital care se concentrează în mod specific pe investiţii în pachete minoritare în companiile vizate. Obiectivele fondului sunt să genereze un impact economic pozitiv şi să creeze valoare pe termen lung pentru companii, investitori, cât şi pentru comunităţile în care fondul activează prin afacerile avute în portofoliu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro