Fondul Proprietatea a finalizat al treilea program de răscumpărare

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Franklin Templeton a anunţat, ieri, finalizarea celui de-al treilea program de răscumpărare, potrivit unui comunicat transmis către BVB.

Administratorul Fondului a achiziţionat 252.858.056 acţiuni ale Fondului (echivalentul a 2,02% din capitalul social vărsat al Fondului) prin achiziţii zilnice pe Bursa de Valori Bucureşti.

Valoarea totală a programului de răscumpărare a fost de 205.460.539,53 lei (excluzând comisioanele de brokeraj şi alte costuri de achiziţie), iar preţul mediu a fost de aproximativ 0,8125 lei per acţiune, potrivit comunicatului.

Administratorul Fondului va solicita aprobarea acţionarilor pentru anularea acţiunilor dobândite în cadrul celui de-al treilea program de răscumpărare la următoarea adunare generală a acţionarilor, mai arată reprezentanţii FT, adăugând: "Administratorul Fondului intenţionează să continue programele de răscumpărare în conformitate cu Declaraţia de Politică Investiţională a Fondului, şi va demara cel de-al patrulea program de răscumpărare aprobat de acţionari în data de 28 aprilie 2014, de îndată ce reducerea de capital aferentă anulării acţiunilor achiziţionate în cadrul celui de-al doilea program de răscumpărare va intra în vigoare".

FP aminteşte că prevederile legale în vigoare impun ca Hotărârile Acţionarilor privind aprobarea modificării Actului Constitutiv ca urmare a reducerii capitalului social trebuie avizate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară ("ASF") pentru a intra în vigoare. ASF poate emite decizia doar după expirarea termenului legal de două luni de la publicarea Hotărârii Acţionarilor în Monitorul Oficial, publicare care a avut loc în data de 15 iulie 2014. Astfel, răspunsul ASF cu privire la avizare este în mod rezonabil aşteptat la scurt timp după data de 15 septembrie 2014, potrivit Fondului.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. URA si la GARA cu FP..se desfiinteaza de tot...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS