Fondul Proprietatea cere Hidroelectrica să nu mai participe la capitalul social al Hidro Tarniţa

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 4 noiembrie 2014

Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al Hidroelectrica, solicită ca, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 18 noiembrie, să se voteze revocarea participării cu două milioane de euro la capitalul social al companiei de proiect pentru hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti, potrivit unei adrese a Fondului, publicată pe site-ul Hidroelectrica.

În adresa pentru AGEA din 18 noiembrie, oficialii Fondului Proprietatea amintesc că, în 27 iulie 2014, a fost aprobată, printr-un memorandum, renunţarea participării Hidroelectrica la capitalul social al Hidro Tarniţa.

Realizarea Centralei Hidroelectrice cu Acumulare prin Pompaj (CHEAP) Tarniţa - Lăpuşteşti, prima centrală de acest tip din România, reprezintă un obiectiv prioritar al strategiei pe termen scurt şi mediu de dezvoltare a sectorului energetic, prevăzut în Strategia energetică a României pentru perioada 2007-2020. Proiectul este estimat la peste un miliard de euro.

Vineri, un comunicat al companiei Hidro Tarniţa anunţa că termenul pentru depunerea documentelor de către investitorii interesaţi să participe la acest proiect a fost prelungit până la 27 noiembrie, ca urmare a interesului mare din partea investitorilor.

"Ca urmare a interesului manifestat de un număr mare de potenţiali investitori pentru participarea la Procedura de Selecţie, societatea de proiect Hidro Tarniţa SA anunţă prelungirea termenului prevăzut în Anunţul Publicitar pentru depunerea documentelor de participare la etapa de precalificare şi negociere preliminară şi neangajantă, în vederea implementării Proiectului CHEAP Tarniţa-Lăpuşteşti, de la data de 31 octombrie 2014, ora 10,00, până la data de 27 noiembrie 2014, ora 10,00", se arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei de proiect au adăugat că investiţia în hidrocentrala cu acumulare prin pompaj va duce la crearea unui număr important de locuri de muncă şi creşterea nivelului de trai în zonă. Un vârf de angajări, peste 4.000 de locuri de muncă, ar urma să fie atins pe perioada de construcţie a proiectului, estimată a fi demarată în prima parte a anului 2016 şi cu o durată cuprinsă între 5 şi 7 ani.

În iulie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Fondului Proprietatea de anulare a unor decizii ale acţionarilor Nuclearelectrica, care vizau participarea companiei cu 8,9 milioane lei la majorarea capitalului social al Hidro Tarniţa şi acordul de principiu privind realizarea proiectului cablului de interconectare submarin RomâniaTurcia, dar şi participarea SNN la constituirea companiei de proiect "HVDCC România-Turcia" prin subscrierea la vărsarea echivalentului în lei al unui număr de 2.000.000 de acţiuni cu valoarea nominală de 1 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9686
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5785
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2030
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8072
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.7224

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb