Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

FP nu poate distribui dividende datorită valorii mai mici a capitalurilor proprii totale faţă de capitalul social

A.C.
Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

FP nu poate distribui dividende datorită valorii mai mici a capitalurilor proprii totale faţă de capitalul social

La 31 decembrie 2013, valoarea "capitalurilor proprii totale" descrise în situaţiile financiare a fost de 10.885,1 milioane lei fiind mai mică decât valoarea capitalului social de 13.778,4 milioane lei, astfel, în conformitate cu prevederile Avizului ASF, Administratorul Fondului nu poate propune sau efectua la momentul de faţă distribuirea de dividende, potrivit unui raport remis BVB.

Articolul 69 din Legea Societăţilor prevede ca "valoarea activului net" al Fondului să fie mai mare decât capitalul social al Fondului, pentru ca distribuţia profitului să poată fi realizată.

Potrivit raportului curent, pe 30 aprilie 2014, Fondul a depus la ASF o cerere pentru obţinerea unei interpretări oficiale cu privire la obiectul articolului 17 din Regulamentul CNVM nr. 4/2010, cu modificările ulterioare, în ceea ce priveşte metodologia de calcul al "valorii activului net" în cazul Fondului, în conexiune cu Articolul 69 din Legea Societăţilor.

"Necesitatea acestei cereri a intervenit ca urmare a primirii anumitor adrese de la instituţii publice care nu au fost consistente cu adresele emise anterior de autorităţi publice cu privire la aspecte relevante pentru acest subiect", potrivit raportului.

În răspuns la cererea formulată, Fondul a primit în data de 19 iunie 2014 Avizul ASF prin care prevede că "valoarea activului net" determinată în conformitate cu Regulamentul nr. 4/2010 este doar pentru scopuri de raportare şi informare a investitorilor, potrivit FP.

"În conformitate cu Regulamentul 4/2011, imobilizările financiare ale Fondului (i.e. participaţiile din portofoliul Fondului), atât listate cât şi nelistate (care sunt principalele categorii de active ale Fondului Proprietatea) pot fi evaluate în situaţiile financiare ale Fondului doar pe baza costului istoric (i.e. cost / valoare iniţială mai puţin ajustările cumulate pentru pierdere de valoare), chiar dacă valoarea justă ar fi mai mare decât acest cost/valoare iniţială", mai arată Fondul.

Acest lucru are un impact negativ asupra "valorii capitalurilor proprii" calculate în conformitate cu Regulamentul 4/2011.

"Administratorul Fondului va analiza cu atenţie Avizul şi va evalua dacă se impun modificări cu privire la politica Fondului privind distribuţiile viitoare către acţionari. Administratorul Fondului rămâne dedicat în a returna anual numerar acţionarilor (condiţionat de legislaţia aplicabilă şi obţinerea aprobărilor necesare) şi subliniază că în Februarie 2014 Administratorul Fondului a propus şi acţionarii au aprobat o restituire de capital prin reducerea valorii nominale a acţiunilor Fondului; aceasta poate fi implementată în termen de 30 de zile de la primirea avizului ASF, sens în care o decizie este aşteptată cât de curând", a tranmsis Fondul Proprietatea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. in sfarsit cineva si-a dat seama de aceasta anomalie , dar propozitia "În răspuns la cererea formulată, Fondul a primit în data de 19 iunie 2014 Avizul ASF prin care prevede că "valoarea activului net" determinată în conformitate cu Regulamentul nr. 4/2010 este doar pentru scopuri de raportare şi informare a investitorilor, potrivit FP." intrece orice asteptari. Ce intelege oare domnul Mobius din Regulamentul 4/2011?????????????De cand a invatat Romanian Accounting Standards:-):-):-)

    Omul neavizat ,cand vede ca nu primeste dividendele anuntate inca de la inceputul anului ,este tentat sa-si vanda actiunile a caror valoare daca vand multi actionari va scadea , iar profitorii vor actiona in consecinta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

20 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1289
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3552
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0441

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie