FP şi-a ajustat rezultatele de anul trecut

V.B.
Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Fondul Proprietatea (FP) şi-a modificat raportul privind rezultatele financiare pe anul 2013, în sensul că ajustarea poziţiei nete de datorie privind impozitul amânat a avut ca efect modificarea secţiunii "Profitului / (Pierderii) perioadei" de la un profit de 94,1 milioane lei la o pierdere de 837,3 milioane lei şi creşterea "Totalului rezultatului global aferent perioadei" de la 3.698,1 milioane lei la 3.977,5 milioane lei, conform unui comunicat trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Din cauza unor modificări ale reglementărilor în materie fiscală, în vigoare din acest an, administratorul FP, Franklin Templeton, a reîntocmit Situaţia rezultatului global şi Situaţia poziţiei financiare la 31 decembrie 2013, în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, incluse în Anexa 2 a Raportului privind Rezultatele Preliminare pentru anul 2013, emis în 13 februarie 2014. Cea mai importantă modificare a Codului Fiscal care a intrat în vigoare începand cu 1 ianuarie 2014 e reprezentată de neimpozitarea câştigurilor, respectiv nedeductibilitatea pierderilor rezultate din vânzarea participaţiilor, pentru participaţiile Fondului de minim 10% din capitalul social, deţinute pentru o perioadă de cel puţin un an.

Creanţele sau datoriile privind impozitul amânat aferente investiţiilor vor putea fi recunoscute numai pentru participaţiile mai mici de 10% sau deţinute pe o perioadă mai scurtă de un an. În Situaţia rezultatului global, ajustarea poziţiei nete de datorie privind impozitul amânat a avut ca efect modificarea "Profitului / (Pierderii) perioadei" de la un profit de 94,1 milioane lei la o pierdere de 837,3 milioane lei şi creşterea "Totalului rezultatului global aferent perioadei" de la 3.698,1 milioane lei la 3.977,5 milioane lei.

În Situaţia poziţiei financiare, aceste ajustări au rezultat într-o modificare a poziţiei privind impozitul amânat de la o datorie privind impozitul amânat în valoare de 279 milioane lei la o creanţă privind impozitul amânat în valoare de 0,3 milioane lei.

"Subliniem că această modificare nu are niciun impact asupra celorlalte informaţii cuprinse în Raportul privind Rezultatele Preliminare (de asemenea, menţionam că aceste cifre sunt neauditate)", încheie comunicatul.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Daca asta nu este manipulare bursiera, atunci este inca o realizare a "democratiei romanesti originale" cu ASF-isti cu salarii de zeci de mii de EURO-ALO!IN ROMANIA MONEDA STATULUI ESTE LEUL!PT. FRAIERII DE ALEGATORI!-PLATITI CA SA TACA, SA NU VADA, SA NU STIE, SA SE INTOARCA CU SPATELE LA TOATE HOTIILE DI PIATA FINANCIARA, BURSIERA DE ASIGURARI...

  SI TOATE DIN CAUZA HOTILOR DIN PARLAMENT SI GUVERN CARE FAC LEGI PT. HOTI SI PUN HOTII SA CONDUCA DESTINELE ROMANIEI! 

  CU TOTII LA VOT, CA ESTI LIBER SA VOTEZI PE CINE VREI, CA TOT UN HOT IESE!

  CA ALTCEVA NU AU ROMANII!? 

  1. Noul sistem de calcul prevede o reducere a impozitului promitand chiar ca cei 0,05 lei per actiune nu vor fi impozitati. De ce sa fim nemultumiti noi actionarii!? Dezavantajoasa mi se pare reintrarea hidro in insolventa!

   Noul sistem de calcul prevede o reducere a impozitului promitand chiar ca cei 0,05 lei per actiune nu vor fi impozitati. De ce sa fim nemultumiti noi actionarii!? Dezavantajoasa mi se pare reintrarea hidro in insolventa!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie