Abonament gratuit

Franklin Templeton preia rivalul Legg Mason pentru 4,5 miliarde de dolari

A.M.
Companii /

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Compania de administrare a activelor Franklin Resources Inc, care operează sub denumirea Franklin Templeton, a anunţat, marţi, preluarea rivalului Legg Mason pentru 4,5 miliarde de dolari, dând naştere unei companii financiare care va avea sub administrare active în valoare de 1.500 miliarde de dolari, transmite Agerpres.

Franklin Resources Inc. va plăti 50 de dolari în numerar pentru fiecare acţiune Legg Mason Inc., o primă de 23% faţă de preţul înregistrat vineri seara, şi de asemenea va prelua aproximativ două miliarde de dolari din datoriile Legg Mason.

Tranzacţia consolidează prezenţa Franklin Templeton pe o serie de regiuni cheie şi creează o platformă de investiţii bine echilibrată între clienţii instituţionali şi cei de retail.

"Aceasta este o achiziţie majoră pentru organizaţia noastră care deblochează valoare substanţială şi oportunităţi de creştere", a declarat preşedintele boardului Franklin Resources, Greg Johnson.

Compania astfel rezultată va opera sub denumirea Franklin Templeton şi va avea sediul la San Mateo, California. Tranzacţia, care a fost aprobată de board-urile celor două companii, ar urma să se finalizeze în trimestrul al treilea al acestui an şi depinde de obţinerea aprobării acţionarilor Legg Mason.

Combinaţia dintre Franklin Templeton şi Legg Mason vine într-un moment în care companiile care se ocupă cu administrarea de active sunt supuse la presiuni pentru a reduce comisioanele şi a restructura personalul pentru a putea ţine sub control costurile.

În România, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului Proprietatea ('Fondul') pe 29 septembrie 2010. Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea ('Fondul') a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. Fondul Proprietatea este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor către acţionari şi creşterea valorii activului net pe acţiune prin investiţi realizate, în principal, în acţiuni şi valori mobiliare româneşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte putina lume din Romania este la curent cu actiunile impotriva cercetarii stiintifice, a dezvoltarii noilor tehnologii a fundatiei templeton ; shleahta acestor ipochimeni continua sa promoveze obscurantismul religios in America si in intreaga lume, sunt principalii sponsori ai asa numitului "design inteligent" , un "sobolan" ce a intrat de vreo 15-20 de ani pe usa din dos a stiintelor, chipurile sa impace religia crestina cu stiintele fundamentale... Dar cu fiecare noua descoperire in domeniul evolutionismului primesc o "palma peste bot"...

    ch arles Darwin, Thomas Huxley, Stephen Jay Gould si alti savanti sunt pe lista neagra ai acestor zamparagii ce incearca sa mentina omenirea in obscurantismul Evului Mediu intunecat, de asta ateii si agnosticii continua sa aiba viata grea in America, conceptele acestora nedeosebindu-se mult de regimul wahabist din Arabia Saudita... 

    Recent, savantului biolog Rich ard Dawkins, ateu promotor al Iluminismului modern i s-a interzis sa prezinta speech-uri la cateva universitati de renume, culminand cu celebra Stanford...

    Si am enumerat doar cateva din actiunile acestei junte de la Templeton, ce si-a intins retelele de influenta pana la Casa Alba... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS