GARTNER:Securitatea cibernetică, strategiile de aplicaţii, de integrare şi cloudul sunt priorităţi pentru companiile mijlocii

F.D.
Companii / 29 septembrie

Securitatea cibernetică, strategiile de aplicaţii, de integrare şi cloudul sunt priorităţi pentru companiile mijlocii

Securitatea şi managementul riscurilor, strategiile de aplicaţii şi de integrare, precum şi infrastructura şi operaţiunile sunt primele trei priorităţi tehnologice în 2022 pentru companiile de dimensiuni medii (midsize enterprises - MSE), arată un studiu recent efectuat de către Gartner, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Companiile de dimensiuni medii schimbă destinaţia investiţiilor şi chiar îşi sporesc bugetele pentru a-şi finanţa priorităţile tehnologice de top", a declarat Mike Cisek, VP Analyst la Gartner. "Cu toate acestea, rata accelerată de schimbare în domeniul securităţii, infrastructurii, aplicaţiilor şi ecosistemelor cloud complică selecţia de noi instrumente, solicitând liderilor de tehnologie din cadrul acestor companii să operaţionalizeze rapid investiţiile pentru a le pune în valoare", a adăugat Cisek.

Inflaţia va afecta bugetele companiilor de dimensiuni medii în 2023

Potrivit sursei citate, pe măsură ce liderii de tehnologie din cadrul companiilor de dimensiuni medii se îndreaptă spre perioada de alocare a bugetelor pentru anul 2023, aceştia se confruntă deja cu provocări, inclusiv obstacole de ordin inflaţionist şi o potenţială recesiune economică. Datorită dimensiunii şi amplorii operaţiunilor lor, aceste categorii de companii sunt adesea primele care resimt efectele inflaţiei şi sunt cele mai susceptibile la a resimţi impacturi negative pe termen lung.

În 2022 Gartner CEO and Senior Business Executive Survey, 86% dintre directorii executivi ai companiilor de dimensiuni medii şi-au exprimat convingerea că va exista o creştere semnificativă a inflaţiei, majoritatea lor anticipând că efectele inflaţioniste vor fi resimţite în următoarele 12 până la 36 de luni. Cel mai obişnuit răspuns la inflaţie în rândul directorilor executivi ai companiilor de dimensiuni medii a fost creşterea preţurilor, urmată de eforturile de optimizare a costurilor, se mai arată în comunicat.

"În vremuri de incertitudine economică, investiţiile digitale trebuie să se alinieze la priorităţile de business şi să sprijine strategiile de flux de numerar ale departamentului financiar. Companiile de dimensiuni medii pot naviga cel mai eficient în inflaţie prin raţionalizarea portofoliilor lor de tehnologie, investind în acelaşi timp în soluţii care vor aduce atât angajaţilor, cât şi clienţilor beneficii financiare sau de productivitate IT," a subliniat Cisek.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro