GENESIS PROPERTY: Angajaţii români, tot mai preocupaţi de protejarea mediului

G.D.
Companii / 30 septembrie

Angajaţii români, tot mai preocupaţi de protejarea mediului

Reducerea impactului asupra mediului înconjurător devine o preocupare tot mai importantă pentru angajaţii români, în contextul preocupărilor legate de schimbările climatice, iar aşteptările privind măsurile "verzi" cresc, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, angajaţi consideră că măsurile de protecţie a mediului din clădirile şi complexurile de birouri şi locuinţe sunt foarte importante, iar 70% dintre aceştia se aşteaptă la o abordare sustenabilă şi la mai multe iniţiative pentru mediu, arată un sondaj iniţiat în acest an de Genesis Property, în rândul a 1.180 de angajaţi din toată ţara.

"Modul în care este percepută sustenabilitatea birourilor şi locuinţelor în aceste zile este foarte diferit de cum era acum un deceniu. Atunci, eficienţa energetică a clădirilor începuse să devină un subiect principal de dezbatere, dar semnarea Acordului de la Paris a schimbat radical aşteptările şi perspectivele legate de sustenabilitate şi climă. Dezbaterile publice despre subiecte precum amprenta de carbon, consumul de apă şi energie, risipa de resurse, inegalitatea socială, reciclarea produselor şi alte dimensiuni ale sustenabilităţii sunt din ce în ce mai frecvente şi mai intense. Nu mai este un lux ci, mai degrabă, un imperativ pentru companii să devină tot mai implicate în reducerea impactului asupra mediului, iar angajaţii tot mai atenţi la modul în care sunt implementate aceste măsuri. Iată de ce pot afirma că sustenabilitatea va deveni foarte curând noul standard la locul de muncă", a declarat Ioan Bejan, Sustainability Manager, Genesis Property.

Potrivit sursei citate, politica de sustenabilitate şi respectarea cadrului legal privind protecţia mediului se reflectă astăzi inclusiv asupra brandului de angajator. Pe de-o parte, 77% dintre respondenţii la sondajul Genesis Property spun că ar avea mai multă încredere în angajatorul lor dacă acesta şi-ar lua angajamentul să devină o companie cu emisii nete de carbon zero până în 2040, acesta fiind unul dintre obiectivele asumate la nivelul Uniunii Europene (UE) în cadrul Acordului de la Paris. Iar pe de altă parte, peste 56% dintre angajaţi spun că, dacă ar avea opţiuni, nu ar mai accepta să lucreze într-o clădire care nu respectă cu stricteţe standardele de protecţie a mediului.

Pe lângă impactul ecologic, dezvoltarea sustenabilă şi măsurile "verzi" în clădirile şi complexurile de birouri şi locuinţe, cu obiective de reducere a efectelor asupra mediului şi climei, pot contribui la crearea unui stil de lucru şi de viaţă prietenos cu mediul, consideră 27,3% dintre respondenţii la sondajul Genesis Property, şi pot asigura mai multă flexibilitate în folosirea spaţiilor comune (20,7%). De aceea, 26,3% dintre angajaţi consideră că sustenabilitatea va determina o nouă tendinţă în dezvoltarea clădirilor de birouri, iar locuinţele aflate în imediata apropiere a acestora vor contribui la atenuarea impactului asupra mediului prin reducerea emisiilor generate de mijloacele de transport (71,5%), dar şi prin gestionarea mai eficientă a deşeurilor (22,9%).

Dezvoltarea sustenabilă, acţiunile şi iniţiativele pentru reducerea impactului asupra mediului sunt o prioritate strategică pentru Genesis Property, ca parte a politicii ample de sustenabilitate a companiei, reflectată atât în activitatea de până acum, cât şi în planurile de viitor. Prin strategia de business, Genesis Property aplică principiile dezvoltării sustenabile în transformarea Novo Park în YUNITY Park, proiect care respectă nu doar actualele standarde privind reducerea impactului asupra mediului, dar se înscrie perfect în obiectivul strategic al companiei de a reduce la net zero emisiile de carbon până în anul 2040. YUNITY Park reprezintă un concept nou de dezvoltare imobiliară care va include o pădure urbană, numeroase zone verzi, alei pietonale şi oglinzi de apă, având ca obiectiv să ofere oamenilor un spaţiu sustenabil, adaptat stilului de lucru şi de viaţă al viitorului.

Sondajul Genesis Property privind stilul de viaţă în birourile viitorului a fost desfăşurat, la nivel naţional, în aprilie-mai 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.180 de utilizatori de internet din România. Aproape 52% dintre participanţi sunt bărbaţi, aproape 60% au vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani, iar aproape 55% au un venit net mai mare de 3.000 de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dupa ce incalzim cu carbune,lemne si gunoi,

    articolul pare scris din alta galaxie 

    1. Si nu sunt interesati de protejarea intereselor Rusiei?

      Cred ca suferi enorm... 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro