Germania vrea să oblige operatorii de telecomunicaţii să reducă utilizarea echipamentelor Huawei şi ZTE

A.F.
Companii / 20 septembrie

Germania vrea să oblige operatorii de telecomunicaţii să reducă utilizarea echipamentelor Huawei şi ZTE

Ministerul de Interne al Germaniei plănuieşte să forţeze operatorii de telecomunicaţii să reducă utilizarea echipamentelor Huawei şi ZTE în reţelele lor 5G, după ce o analiză a evidenţiat o dependenţă excesivă de aceşti furnizori chinezi, conform Reuters.

Ministerul a conceput o abordare eşalonată pentru a evita prea multe întreruperi, deoarece operatorii elimină toate componentele critice de la furnizorii chinezi din reţelele lor de bază 5G până în 2026, a spus oficialul.

Operatorii, precum Deutsche Telekom şi Vodafone, ar trebui să reducă, de asemenea, ponderea componentelor chineze în reţelele lor RAN şi de transport până la maximum 25%, până la 1 octombrie 2026, a spus oficialul, care a refuzat să fie numit.

Huawei reprezintă în prezent 59% din reţelele 5G RAN ale Germaniei, potrivit unui sondaj al companiei de consultanţă în telecomunicaţii Strand Consult.

În regiuni deosebit de sensibile, cum ar fi capitala Berlin, sediul guvernului federal, tehnologia chineză nu ar trebui folosită deloc, a spus oficialul.

Ministerul de Interne doreşte să-şi prezinte abordarea cabinetului de săptămâna viitoare, dar s-ar putea confrunta cu opoziţie din partea Ministerului pentru Afaceri Digitale, din cauza temerilor că ar putea afecta progresul deja lent al Germaniei în ceea ce priveşte digitalizarea.

Germania este considerată ca fiind în întârziere cu implementarea setului de instrumente pentru măsuri de securitate pentru reţelele 5G al Uniunii Europene.

Măsurile au fost convenite în urmă cu trei ani, pentru a reduce utilizarea furnizorilor pe care blocul îi consideră "de risc ridicat", inclusiv Huawei şi ZTE, din cauza preocupărilor legate de posibile sabotaje sau spionaj.

Cele două companii neagă că echipamentele lor prezintă un risc de securitate.

Săptămâna trecută, guvernul a declarat, ca răspuns la o anchetă parlamentară, că nu a interzis până acum utilizarea de noi componente critice chineze în reţelele 5G, de când o lege de securitate IT care îi permite să facă acest lucru a intrat în vigoare în mai 2021.

"Este de neînţeles că (ministrul de Interne Nancy) Faeser încă permite folosirea componentelor Huawei în reţelele noastre mobile", a declarat Reinhard Brandl, purtătorul de cuvânt al politicii digitale al grupării parlamentare a conservatorilor de opoziţie.

Ministerul de Interne nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Utilizarea Huawei de către Germania, în special, a fost supusă atenţiei publice în ultimii doi ani, având în vedere poziţia mai dură a guvernului faţă de China şi încercarea de a-şi reduce dependenţa de ţări individuale, în urma crizei energetice determinate de dependenţa Germaniei de gazul rusesc.

Ministerul de Interne a ajuns la concluzia că este "p necesitate urgentă" de a acţiona pentru a evita un al doilea Nord Stream, a spus oficialul, referindu-se la conductele menite să aducă gaze ruseşti ieftine în Germania, dar care nu mai sunt în uz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb