Grupo Bimbo îşi extinde prezenţa globală prin achiziţia Vel Pitar

D.T.
Companii / 8 martie

Grupo Bimbo îşi extinde prezenţa globală prin achiziţia Vel Pitar

Grupo Bimbo îşi anunţă intrarea pe piaţa din România odată cu achiziţia Vel Pitar, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, compania Vel Pitar a fost fondată în 1999 iar în prezent deţine 10 fabrici de panificaţie pe tot teritoriul României. Compania are peste 1800 de angajaţi şi un portofoliu extins, cu peste 12 mărci recunoscute de pâine precum şi alte produse de panificaţie. Printre brandurile Vel Pitar se numără: French Toast, Grâu Întreg, Chef Gourmand.

Prin intermediul acestei achiziţii, Grupul Bimbo continuă să-şi consolideze poziţia de lider global în produse alimentare, din cereale. Odată cu achiziţia Vel Pitar compania cu sediul central în Mexic este acum prezentă în 34 de ţări de pe 4 continente, se mai precizează în sursă.

Rafael Pamias, COO and Chief Sustainability Officer of Grupo Bimbo, a declarat: "Suntem deosebit de încântaţi să ne extindem într-o piaţă nouă şi să integrăm în familia noastră un număr semnificativ de mărci cunoscute în categoria de panificaţie, din dorinţa noastră de a oferi consumatorilor noştri produse realizate cu ingrediente nutritive şi reţete clasice şi naturale".

Vel Pitar se alătură diviziei EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) avându-l la conducere pe Jose Luis Saiz, care la rândul său îi raportează Directorului General Operaţional al grupului.

Jose Luis Saiz, Preşedinte Bimbo EMEA, a adăugat: "În Bimbo EMEA, avem un obiectiv clar, acela de a ne extinde prezenţa globală în rândul celor mai recunoscute, de calitate şi apreciate mărci din această regiune. Ca parte a acestei divizii, Vel Pitar se va alătura dezideratului nostru de a hrăni o lume mai bună, acum şi împreună cu România".

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro