Grupul Neogen a preluat 9,4% din acţiunile Sailo.com

D.I.
Companii /

Călin Fusu

Călin Fusu

Grupul Neogen a achiziţionat 9,4% din acţiunile Sailo.com, un marketplace prin care se pot închiria ambarcaţiuni din peste 100 de ţări din America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia.

Capitalizarea post investiţie se ridică la 9 milioane de dolari, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Neogen intră astfel pe piaţa încă mică, dar foarte dinamică, a închirierilor de ambarcaţiuni, estimată să atingă 70 de miliarde de dolari la nivel mondial în 2022, cu 65% peste nivelul de 45 de miliarde de dolari înregistrat în 2018.

Călin Fusu a declarat: "Percepută ca o nişă rezervată doar celor cu venituri mari şi foarte mari, închirierea de ambarcaţiuni are potenţial tocmai pentru că devine din ce în ce mai accesibilă nu doar celor care au o pasiune pentru sailing, dar şi grupurilor sau familiilor care vor să-şi petreacă o vacanţă în larg la costuri uneori similare, sau chiar mai mici, decât cele hoteliere".

"Piaţa a prins val şi va creşte tot mai mult în următorii ani şi, deşi majoritatea business-urilor din domeniu provin din SUA, două treimi din piaţă este generată de Europa", declară Adrian Grădinariu, fondatorul companiei Sailo.

Compania Sailo Inc. a fost înfiinţată în SUA în anul 2015 de către un antreprenor român, Adrian Grădinariu, care a petrecut peste 10 ani în Silicon Valley pentru ca ulterior să se mute în New York şi să pună bazele platformei online, Sailo.com, prin care se pot închiria ambarcaţiuni de toate tipurile şi dimensiunile, oriunde în lume. Cu sedii în New York şi Miami, Sailo are în prezent peste 10.000 de ambarcaţiuni active pe site, pornind de la bărci de viteză, veliere şi până la iahturi de lux şi de tip charter. În plus, clienţii pot opta şi pentru alte servicii conexe, precum închirierea unei bărci împreună cu un skipper acreditat sau chiar cu un echipaj extins, atunci când vorbim de ambarcaţiuni mari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS