Grupul OASIS demarează faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center de la Sibiu

G.D.
Companii / 20 septembrie 2022

Grupul OASIS demarează faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center de la Sibiu

Oasis Retail Development & Consulting, deţinută de antreprenorii sibieni Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner, anunţă demararea celei de-a doua faze de dezvoltare a proiectului PRIMA Shopping Center din Sibiu, o investiţie totală de 30 de milioane de Euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

"La finalul anului 2023 suprafaţa totală destinată cumpărăturilor şi petrecerii timpului liber va fi de 80.000 mp, cu un trafic mediu estimat de 45.000 de vizitatori pe zi, într-unul din cele mai mari parcuri de retail din zona de centru-vest a ţării", explică Klaus Reisenauer, Partener în cadrul grupului Oasis, adăugând totodată: "Retail park-urile sunt marii câştigători ai pandemiei şi îşi menţin tendinţa de a fi un loc sigur şi preferat pentru cumpărăturile românilor. Datorită conceptului foarte aerisit, cu accesul tuturor magazinelor direct din parcare, costuri de administrare minime şi eficientizate şi chirii semnificativ reduse faţă de un mall închis, parcurile de retail reprezintă unul dintre cele mai competitive produse imobiliare de retail."

Potrivit sursei citate, PRIMA Shopping Center este amplasat pe un teren de 18 hectare în partea de nord a Sibiului, lângă magazinul de bricolaj Hornbach şi lângă Kaufland, acesta din urmă fiind deschis în 2021. Centrul comercial are o poziţie privilegiată în Sibiu, la doar 10 minute de Centrul Istoric, într-o zonă aflată în plină dezvoltare, şi este situat în dreptul ieşirii atât spre Mediaş, cât şi spre autrostrada A1 Bucureşti - Arad, care face legătura cu Sebeş şi către conexiunea cu E81 în direcţia Râmnicu Vâlcea - Bucureşti.

Prima etapă a fost inaugurată în T4 2021 şi cuprinde 11 magazine în suprafaţă de 9.000 mp: C&A, Takko Fashion, Deichmann, Flanco, Pepco, Jysk, KIK, Agroland Mega, SuperZoo, Numero Uno şi Sportisimo.

În următoarea fază de dezvoltare, până la sfârşitul anului 2023, vor fi realizate mai multe magazine de retail de mari dimensiuni, alte ancore principale în proiect: un magazin JUMBO (care a anunţat inaugurarea la sfârşitul acestui an, 2022), două magazine de mobilă (MömaX şi XXXLutz), o hyperfamacie (Dr. Max), un loc de joacă pentru copii şi un supermarket (Lidl). Mai multe magazine de fashion, încălţăminte, cosmetice, parfumerie, bijuterii, ceasuri, accesorii pentru casă şi decoraţiuni vor completa mixul celor existente. Nu vor lipsi serviciile esenţiale, de înfrumuseţare, telefonie, bancă, iar pe segmentul de alimentaţie publică parcul comercial va dispune de mai multe magazine cu produse tradiţionale şi specialităţi, cafenele şi restaurante cu terase generoase. La intrarea în complex, pe o suprafaţă de peste 900 mp, se va inaugura un restaurant românesc cu servire rapidă din lanţul Super Mama, familiar sibienilor, şi un fast-food KFC de tip Drive Thru.

"Toate spaţiile comerciale cu suprafeţe de peste 400 mp din faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center sunt preînchiriate. Vom aduce branduri importante la Sibiu, iar unele chiar în premieră pentru această regiune, precum Tedi, Fressnapf sau Terranova, împreună cu multe alte surprize şi concepte noi. În perioada următoare ne propunem să finalizam procesul de închiriere pentru locaţiile cu suprafeţe mai mici, între 50-150 mp, care vor completa mixul existent", declară Oana Agachi, Head of Leasing în cadrul grupului Oasis.

"În ceea ce priveşte eficientizarea consumului anual de energie pentru toţi chiriaşii din cadrul parcului comercial, intenţionăm să implementăm soluţii inteligente de producţie, monitorizare şi optimizare a acestuia, pentru a menţine performanţa energetică a clădirilor la un nivel optim. Cu ajutorul energiei verzi, vom reduce semnificativ cheltuielile de energie, în paralel cu diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră." specifică Kurt Wagner, Partener în cadrul grupului Oasis, se menţionează în comunicat.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb