Grupul TeraPlast a primit acordul de finanţare pentru fabrica de folii stretch

F.D.
Piaţa de Capital / 18 mai 2022

Grupul TeraPlast a primit acordul de finanţare pentru fabrica de folii stretch

Grupul TeraPlast a primit acordul de finanţare prin schema ajutorului de stat pentru o investiţie de 11,2 milioane de euro într-o unitate de producţie de folii stretch. Construcţia noii fabrici va începe in acest an în parcul industrial din Sărăţel. Facilitatea va avea doua linii de producţie pentru folii din polietilena de uz industrial, ceea ce reprezintă o capacitate de peste 14.000 de tone anual, potrivit unui comunicat de presă.

Echipamentele sunt de ultima generaţie, cu un grad ridicat de robotizare si automatizare a fluxului de producţie. La maturitate, investiţia va genera o cifră de afaceri de 28 milioane euro şi o EBITDA de 4 milioane de euro, corespondenta unei marje de 14%, similara cu cea a altor segmente din cadrul Grupului.

Mecanismul de stimulare a investiţiilor cu impact major în economie prevede un sprijin al statului de 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Prin aceasta facilitate, beneficiarul se angajează ca in termen de cinci ani de la finalizarea investiţiei să contribuie la bugetul general consolidat cu o sumă cel puţin egală cu cea a ajutorului de stat primit.

Pentru derularea optimă a investiţiei, Grupul TeraPlast va accesa o finanţare de la Raiffeisen Bank. E un model folosit cu succes în trecut, care permite o alocare echilibrată a resurselor şi un nivel adecvat al gradului de îndatorare.

În ultimii trei ani, Grupul TeraPlast a derulat investiţii de 44,4 milioane de euro cofinanţate prin schema ajutorului de stat.

"Ne bucurăm că avem acest sprijin consistent din partea Ministerului de Finanţe în cadrul unui program care şi-a dovedit eficienţa în trecut si care aduce beneficii reale pentru dezvoltarea regională şi a întregii economii", a declarat Laszlo Vajda, directorul de dezvoltare al Grupului TeraPlast.

"Acest proiect, parte a strategiei de dezvoltare a Grupului pe un segment de piaţă cu un potenţial major, presupune crearea unui centru important de producţie de folii stretch în Romania, cu beneficii pe termen lung" a adăugat acesta.

Piaţa de folii stretch din ţara noastră este estimată la circa 30 mii de tone pe an, iar capacitatea de producţie ce va fi dezvoltată de TeraPlast va modifica radical oferta internă, prin reducerea necesarului din import.

Grupul are ca obiectiv atingerea unei cote de piaţa de aproximativ 45% din piaţa foliilor stretch pana la finalul anului 2025, prin dezvoltarea de capacităţii proprii si prin operaţiuni M&A.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E o investitie necesara, consumurile sunt mari.

    Singura problema o identific la nivelul calitatii. Ptr ca majoritatea foliilor stretch de pe piata nu sunt asa cum i se spune numele. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8118
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.4697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb