HTEC Group a achiziţionat Mistral Technologies şi îşi extinde echipa de ingineri din Sud-Estul Europei

G.D.
Companii / 2 septembrie 2022

HTEC Group a achiziţionat Mistral Technologies şi îşi extinde echipa de ingineri din Sud-Estul Europei

HTEC Group, companie globală de servicii de tehnologie, consultanţă şi software cu sediul în San Francisco, a anunţat astăzi achiziţia companiei Mistral Technologies, din Sarajevo, conform unui comunicat remis redacţiei. Unindu-şi forţele cu echipa de peste 300 de experţi a Mistral, HTEC devine cea mai mare companie de tehnologie din Bosnia şi Herţegovina, cu aproximativ 600 de angajaţi în această ţară.

Potrivit sursei citate, la nivel global, echipa HTEC a crescut la peste 2000 de angajaţi, cu centre de dezvoltare în Sud-Estul Europei - unde compania activează în şase ţări - şi birouri de consultanţă în Silicon Valley, Londra, New York, Minneapolis, Amsterdam, Stockholm şi Gothenburg. Prin îmbinarea tehnicilor de design thinking specifice Silicon Valley cu talentele tech din sud-estul Europei, HTEC livrează excelenţă în inginerie pentru clienţi internaţionali, oferind dezvoltare de produse digitale, de la strategie şi concept până la design şi inginerie agile.

HTEC Group a anunţat intrarea pe piaţa din România în al doilea trimestru al anului curent, cu obiectivul de a introduce pe piaţa românească tehnologii de ultimă oră şi de a recruta talente locale de top pentru birourile care urmează a fi deschise în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. Primul sediu HTEC din România va fi deschis la sfârşitul acestui an, în Cluj.

"Mă bucur să anunţăm că astăzi am achiziţionat Mistral Technologies, una dintre cele mai bune companii de tehnologie din regiune, lider de piaţă în Bosnia şi Herţegovina, date fiind pasiunea şi abilităţile de leadership, excelenţa în materie de inginerie şi valorile pe care le împărtăşim. Vom continua să recrutăm cei mai talentaţi experţi în tehnologie din sud-estul Europei, oferindu-le oportunitatea de a dezvolta proiecte pentru piaţa globală.", a declarat Aleksandar Cabrilo, co-fondator şi CEO HTEC.

Mistral, noul membru al HTEC Group, a fost înfiinţată în Sarajevo în 2010 şi s-a poziţionat ca un angajator de top pentru forţa de muncă din IT din Bosnia şi Herzegovina, oferind profesioniştilor de la nivel local proiecte globale. Cu un portofoliu impresionant care include companii Fortune 500, Mistral va completa şi totodată va extinde domeniul de expertiză HTEC în materie de fintech, telco, multimedia şi alte industrii cheie, în baza experienţei acumulate în peste 12 ani în care a livrat soluţii creative de tech clienţilor săi aflaţi, în mare parte, în Statele Unite ale Americii, subliniază sursa citată.

"Această achiziţie reprezintă o etapă importantă pentru noi - echipa noastră devine astfel mai puternică, cu peste 2000 de ingineri de top - şi ne consolidează poziţia în Europa de Est. Creşterea echipei la nivel global se traduce în şi mai multe oportunităţi pentru oamenii noştri la nivel local, inclusiv aici în România, întrucât HTEC va atrage mai mulţi clienţi importanţi şi va avea un impact mai mare la nivel global, generând aşadar oportunităţi de carieră la nivel international pentru toţi angajaţii noştri.", a declarat Sabin Pilipautanu, Director Delivery Operations, România.

Succesul global al celor două companii rezultă din abilităţile acestora de a atrage talente de top la nivel regional şi de a oferi servicii remarcabile clienţilor. Cu o abordare comună people-first, HTEC şi Mistral împart atât aceleaşi valori cât şi obiectivul de a deveni cea mai bună platformă pentru dezvoltarea profesională a angajaţilor.

HTEC lucrează cu start-up-uri, corporaţii, investitori şi companii din Fortune 500, livrând servicii digitale complexe. Datorită palmaresului în materie de dezvoltare inovatoare în diverse domenii şi industrii, HTEC a devenit una din companiile tech cu cea mai rapidă creştere din SE Europei, dezvoltându-se 100% year-over-year.

Datorită investiţiei recente de 140 de milioane de dolari din partea Brighton Park Capital, scalarea HTEC poate continua, extinzându-şi capacitatea prin intermediul unui mix de achiziţii strategice şi creştere organică.

Împreună, HTEC Group şi Mistral vor oferi un pachet extins de servicii clienţilor, abilităţi suplimentare de product design şi tehnologie şi vor asigura stabilitatea şi creşterea atât a clienţilor cât şi a angajaţilor.

HTEC Group recrutează activ, pe toate nivelurile de senioritate, atrăgând ingineri, dezvoltatori, manageri de proiect şi de produs, designeri, experţi, consultanţi de business şi HR, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro