ÎN ADUNAREA GENERALĂ DE IERIAcţionarii Alro au aprobat un dividend de 0,45756 lei/titlu

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Randament brut de peste 13% 

Acţionarii Alro Slatina (ALR) au aprobat, în Adunarea Generală de ieri, distribuirea unui dividend suplimentar de 0,45756 lei/titlu, atât din profitul obţinut în primele trei trimestre ale anului curent, cât şi din rezultatul reportat din anii anteriori, se arată în comunicatului producătorului de aluminiu dat publicităţii ieri, prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportat la cotaţia ALR de miercuri, 12 decembrie, de 3,47 lei, randamentul brut oferit acţionarilor este de 13,19%, iar data plăţii este 18 ianuarie 2019.

Practic, combinatul din Slatina va distribui către acţinonari suma de 326,6 milioane de lei, din care aproape 202,86 milioane de lei reprezintă profitul net înregistrat în perioada ianuarie - septembrie 2018, iar suma de 123,74 milioane de lei provine din rezultatul reportat din anii anteriori.

Astfel, Alro foloseşte noua legislaţie care prevede posibilitatea de a acorda dividende din rezultatele interimare.

În condiţiile în care are 84,19% din titlurile producătorului de aluminiu din Slatina, Grupul Vimetco NV, controlat de miliardarul rus Vitali Machitski, va primi 274,96 milioane de lei, în timp ce Fondul Proprietatea (FP) cu o deţinere de 10,21% din emitent, va încasa circa 33,34 milioane de lei.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor primi dividende, este 8 ianuarie. Implicit, data ex-dividend, prima zi în care cei care achiziţionează acţiuni ALR nu mai beneficiază de dividende este 7 ianuarie.

În acest an, producătorul de aluminiu a alocat deja acţionarilor un dividend de 0,53523 de lei/titlu, echivalentul unui randament brut de 13,38% faţă de preţul de închidere al acţiunii ALR din data de 27 aprilie, ziua votării de către acţionari a distriburii dividendului.

În vara acestui an, oferta publică secundară de vânzare pentru acţiunile ALR, prin care Vimetco NV şi Conef au scos la vânzare 53,77% din capitalul social al producătorului de aluminiu a eşuat, deoarcece nu s-a convenit asupra unui acord de preţ între companie, acţionari şi coordonatori, potrivit emitentului.

Iniţial, operaţiunea de piaţă avea doar preţ maxim, de 6,18 lei/titlu, pentru ca, ulterior, emitentul să modifice preţul de vânzare, pentru intervalul cuprins între 3,5 lei şi 4 lei pe acţiune.

Raportat la cotaţia ALR de miercuri, 12 decembrie, valoarea de piaţă a producătorului de aluminiu din Slatina este de circa 2,476 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS