ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI  2Performant raportează o cifră de afaceri de 23,7 milioane de lei

G.D.
Piaţa de Capital / 8 noiembrie 2022

2Performant raportează o cifră de afaceri de 23,7 milioane de lei

2Performant (BVB: 2P), companie de tehnologie, raportează o cifră de afaceri de 23,7 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei. Rezultatul net, pierderea înregistrată, a fost de 1,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, comparativ cu o pierdere de 1,6 milioane de lei înregistrată în primele nouă luni din 2021.

"Având în vedere anul complicat, suntem încântaţi că acesta este al treilea trimestru din acest an în care livrăm rezultatele pe care le-am promis investitorilor, lucru pe care îl facem încă de la listarea companiei, în decembrie 2020. Totodată, faţă de bugetul pentru 2022 aprobat în AGA anuală, am înregistrat o cifră de afaceri cu 5% mai mare în primele nouă luni şi o pierdere cu 24% mai mică decât cea estimată, care a fost de 1,3 milioane de lei, în comparaţie cu o pierdere de 1,6 milioane de lei. Date fiind rezultatele foarte bune din primele trei trimestre, ne uităm în continuare cu încredere la ţinta asumată pentru tot anul - trecerea pe profit, însă contextul pieţei de eCommerce şi de digital marketing este foarte diferit de cel din anii anteriori şi ne îndeamnă la prudenţă. Cu toate că avem pregătite mai multe scenarii care depind de schimbările din comportamentul consumatorilor, nu excludem o uşoară încetinire a creşterii 2P în T4. Chiar şi aşa, suntem în continuare încrezători că în 2022 vom avea profit, cu un an mai devreme decât estimasem în memorandumul de listare din decembrie 2020," a declarat Dorin Boerescu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO 2Performant.

Potrivit sursei citate, veniturile din exploatare ale 2Performant Network au crescut cu 50% în primele nouă luni ale anului 2022 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 26,6 milioane de lei. În contextul inflaţionist general, cifra de afaceri a 2Performant a crescut în T3 2022 cu 32%, ajungând la 7,7 milioane de lei. Acest aspect a condus la o cifră de afaceri de 23,7 milioane de lei, o creştere cu 43%. Venitul din producţia de imobilizări corporale şi necorporale a crescut cu 129%, ajungând la 2,5 milioane de lei. Această creştere reprezintă un rezultat al valorificării salariilor echipei de dezvoltare şi reflectă investiţiile continue în platforma 2Performant.com.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri împărţită pe tip de produs, marketingul afiliat a contribuit aproape în totalitate la această cifră. Produsul a crescut cu 43%, ajungând la 23,6 milioane de lei, pe fondul unei creşteri cu 51% a utilizatorilor unici din platformă. Produsul de influencer marketing a scăzut cu 24% în primele nouă luni din 2022 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, realizând venituri de 107 mii de lei, ca urmare a deciziei companiei de a nu se mai concentra pe această linie de produs. Veniturile operaţionale (venituri minus comisioanele datorate afiliaţilor) au crescut cu 33%, ajungând la 6 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, faţă de 4,5 milioane de lei în 2021.

"Toate eforturile noastre de a dezvolta piaţa de marketing afiliat dau rezultate, în condiţiile în care, în primele nouă luni din 2022, am înregistrat 22.613 utilizatori unici în cadrul platformei proprii, o creştere cu 51% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, care au trimis 59,5 milioane de click-uri către magazinele online din 2Performant. Aceste click-uri s-au concretizat într-un număr total de 1,3 milioane de vânzări online, a căror valoare s-a ridicat la 66,3 milioane de euro, fără TVA, şi au generat comisioane de 4,4 milioane de euro, în creştere cu 47% faţă de primele nouă luni din 2021. În plus, cel de-al patrulea trimestru al anului este cel mai dinamic şi mai important pentru sectorul de eCommerce, dar şi pentru compania noastră, fiind perioada care include atât Black Friday, cât şi Crăciunul. În ceea ce ne priveşte, suntem pregătiţi atât din punctul de vedere al infrastructurii tehnice, dar şi la nivel de platformă tehnică pentru a face faţă volumului mare de trafic şi de utilizare la care ne aşteptăm în această perioadă," a adăugat Dorin Boerescu.

În acest an, cel mai important proiect al 2Performant este Business League, prima competiţie de marketing descentralizat pentru sectorul de eCommerce, având drept criteriu principal numărul de vânzări generate. Competiţia are două secţiuni - una pe echipe, în care magazinele trebuie să recruteze şi motiveze afiliaţii potriviţi pentru a primi cât mai multe vânzări, şi una individuală, în care concurează afiliaţii. Aceştia din urmă, la rândul lor, trebuie să îşi aleagă echipele şi strategia potrivită pentru a genera cât mai multe vânzări şi a câştiga unul dintre multele premii de mii de euro puse în joc şi titlul de cel mai bun performance marketer din 2Performant, subliniază sursa citată.

Un alt proiect semnificativ pentru companie este adopţia upgrade-ului la sistemul de atribuire - Big Bear - care este folosit în prezent de peste 216 magazine, contribuind cu peste 6,8% din numărul de vânzări de la nivelul întregului ecosistem. De asemenea, pentru a fluidiza încasările clienţilor pre-paid, 2Performant a lansat în data de 7 noiembrie 2022 opţiunea de Direct Debit, prin care magazinele îşi pot automatiza alimentarea conturilor din 2Performant. Astfel, prin această opţiune magazinele au asigurate în mod constant bugete pentru afiliaţi, care sunt direct proporţionale cu vânzările generate.

În primele nouă luni din 2022, categoria principală de utilizatori ai platformei 2Performant a fost reprezentată de afiliaţi, care au numărat 20.624 de utilizatori, în creştere cu 44,9% faţă de intervalul similar din 2021. Platforma 2Performant este în continuare folosită intens de către utilizatori, aceştia generând 9.077.273 afişări ale platformei. Principalele categorii de produse vândute în al treilea trimestru din 2022 au fost: Modă, Cărţi & Filme & Muzică, Farmaceutice, Casă & Grădină, Beauty, Electronice IT&C, Jucării şi Produse pentru copii, Sporturi & Outdoors, Telecomunicaţii şi Sănătate & Îngrijire Personală.

Aceste tipuri de rezultate sunt actualizate zilnic de către companie pe website-ul 2Performant la adresa https://2performant.com/statistics/, unde sunt afişate tendinţele privind comportamentul de cumpărare online atât la nivel de reţea, cât şi defalcat pe principalele industrii, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Bravo lor!

  1. D-lor de la 2P !

   ati listat bursa 2P , numai pentru voi ? 

   nu uitati ca mai sunt si actionari care au cumparat actiuni dupa lansarea 2P la bursa si care constata ca au o pieredere spre 50% . 

   prezentarea pe 3T este foarte frumos , numai cu cresteri ,pana cand ajungi la ultima fila a prezentarii unde vezi ca de fapt soc. e pe pierdere . Ca actionar ,trebuie sa te bucuri ca SOP a fost amanat , altfel pierderea ar fi fost mult mai mare . 

   explicati de ce sa majorat in asemenea masura cheltuielile de personal cand softul de baza cea mai valoroasa din active era gata la lansarea pe bursa .  

   explicitati din ce consta dublarea sumei de la ALTE CHELTUIELI . 

   Datoriile de asemenea s-au majorat semnificativ .

   Cum poate fi vorba de SOP pentru UNII INTERNI , cand 2P e pe pierdere . 

  dar tot pe pierdere sunt

  1. Pierderea la ei era clara,nu asta e problema.Am ras de m-am zguduit cand am citit in raport c ei amana SOP de anul asta pentru inceputul anului viitor ca inseamna o cheltuiala de 800k ron si mai bine o inregistreaza la anul ca atunci o sa fie profit :))))))

   cica si asa e cheltuiala fictiva,inteleg si astia contabilitatea ca BNET sau fratii lor intru glumite de la CODE 

   sa spui in raport ca jonglezicheltuielile cand da mai bine asta e cea mai mare dovada de transparenta

   cred ca si actionarii sunt fericiti acum ca stiu ca pe acolo se face cosmetica prin contabilitate 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6028
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0722
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8507
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.1286

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb