ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA DIN 2022:Eurohold a înregistrat venituri de 2,4 miliarde de euro

V.G.
Companii / 7 decembrie 2022

Eurohold a înregistrat venituri de 2,4 miliarde de euro

Eurohold Bulgaria AD a raportat rezultate solide în al treilea trimestru al anului 2022, consolidându-şi performanţa de la începutul anului, potrivit situaţiei financiare interimare consolidate a companiei pentru această perioadă, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, veniturile totale pentru cele 9 luni, până în septembrie, aproape că s-au triplat faţă de anul precedent, ajungând la 4,7 miliarde BGN (2,4 miliarde EUR), cel mai ridicat nivel înregistrat până acum pentru acest indicator.

EBITDA şi profitul net pentru această perioadă s-au ridicat la 263,6 milioane BGN (134,7 milioane EUR) şi, respectiv, 110,1 milioane BGN (56,3 milioane EUR).

Afacerea din domeniul energiei a Eurohold, care operează sub marca Electrohold, a acumulat 57% din veniturile totale şi aproximativ trei sferturi din profiturile holdingului înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare, înainte de calcularea rezultatelor societăţii-mamă şi a eliminărilor intragrup. Rezultatul financiar net final pentru primele 9 luni în acest segment a fost de 73,7 milioane BGN (37,7 milioane EUR). Anul curent este primul în care Eurohold consolidează integral rezultatele Electrohold în situaţia sa financiară, după ce a achiziţionat filialele bulgare ale grupului energetic ceh CEZ, în iulie 2021.

Activităţile de asigurări ale Eurohold, reunite în Euroins Insurance Group (EIG), au reprezentat 42,6% din veniturile totale şi puţin peste o pătrime din EBITDA. Primele brute subscrise de EIG au crescut cu 44,7% de la an la an, ajungând la 1,2 miliarde BGN (614 milioane EUR). Veniturile brute ale Eurohold din operaţiunile de asigurare, în ansamblu, au crescut cu 55% faţă de anul precedent, depăşind 2 miliarde BGN (1,02 miliarde EUR). Holdingul a raportat un profit net de 64,1 milioane BGN (32,8 milioane EUR) din activităţile de asigurări.

Toate filialele EIG au înregistrat rezultate solide în primele 9 luni ale anului 2022.

Euroins România a înregistrat o creştere de 3 ori mai mare în toate liniile sale de asigurări non-auto, datorită schimbării strategiei de dezvoltare, a creşterii atenţiei pentru asigurările generale şi extinderii semnificative a gamei de produse a companiei.

O creştere solidă a fost marcată, de asemenea, de Euroins Bulgaria, care reuneşte operaţiunile grupului în cadrul furnizării gratuite de servicii în statele UE. Volumul de prime al unităţii bulgare a crescut cu 35% de la an la an, ajungând la 342 milioane BGN (175 milioane ЕUR).

Cele două unităţi ucrainene ale EIG şi-au stabilizat treptat rezultatele, în pofida mediului economic extrem de dificil din Ucraina, din cauza conflictului militar în curs de desfăşurare. Primele brute subscrise de cele două companii au atins 28 de milioane BGN (14,3 milioane EUR) în cele 9 luni până în septembrie 2022, faţă de 47 de milioane BGN (24 de milioane EUR) în aceeaşi perioadă a anului precedent.

"Ca orice companie, în situaţia actuală, operăm într-un mediu în care ne confruntăm cu provocări serioase, în special inflaţia ridicată şi efectele conflictului militar din Ucraina. Cu toate acestea, suntem încrezători că strategia noastră de dezvoltare, care se concentrează pe activitatea din domeniul energiei, şi o largă diversificare geografică a operaţiunilor noastre de asigurare ne permit să gestionăm eficient riscurile şi să adăugăm valoare acţionarilor noştri. Performanţele noastre de la începutul anului indică o productivitate ridicată în cele două sectoare principale în care ne dezvoltăm afacerile. Ne aşteptăm să ne extindem parteneriatul cu BERD, care este acţionar minoritar în grupul nostru de asigurări. În acest sens, o nouă investiţie a băncii este pe cale de a creşte capitalul EIG. Acest lucru va consolida şi mai mult solvabilitatea grupului nostru de asigurări. Previziunile actuale privind dezvoltarea economică a Europei Centrale şi de Est în următorul an sunt mai favorabile decât cele pentru UE în ansamblu. Rămânem încrezători în potenţialul de creştere pe termen lung al regiunii Europei Centrale şi de Est", a comentat Kiril Boshov, Director Executiv şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Eurohold.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro