Încă cinci societăţi de pe Rasdaq se tranzacţionează la Bursă

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 august 2004

Un nou grup de cinci emitenţi listaţi pe piaţa Rasdaq la prima categorie, respectiv "Aker" Brăila (SNBB), "Altur" Slatina (ALTC), "Braiconf" Brăila (BRCR), "Rompetrol" Bucureşti (VEGA) şi "Socep" Constanţa (SOCP) se tranzacţionează, începînd de ieri, pe platforma tehnică a Bursei de Valori Bucureşti. Tranzacţiile cu acţiunile emise de societăţile mai sus menţionate în pieţele special definite, RegularBER şi DealBER, precum şi operaţiunile speciale efectuate în alte pieţe pe platforma Bursei, rămîn parte integrantă a pieţei Rasdaq, sub aspectul administrării emitenţilor, al supravegherii pieţei şi al regimului comisioanelor şi se vor regăsi în statisticile şi arhiva acestei pieţe, arată un comunicat Rasdaq. Decontarea tranzacţiilor cu acţiunile acestor emitenţi vor fi efectuate prin sistemele specializate ale BVB, în conformitate cu reglementările Bursei.

"Acesta este al doilea pas către fuziune, din punct de vedere tehnic, al celor două burse. Prin tranzacţionarea pe platforma tehnică a Bursei se reduc costurile de decontare, atingîndu-se astfel unul dintre obiectivele pieţei Rasdaq", declară Anca Dumitru, director general al pieţei electronice Rasdaq.

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, acţiunile "Aker" Brăila (SNBB) au înregistrat o apreciere a preţului de tranzacţionare, ultimul transfer fiind perfectat la cursul de 34.100 lei/acţiune, cu 14,5% mai mare decît preţul de închidere din sesiunea anterioară. Valoarea transferurilor perfectate ieri cu acţiuni SNBB s-a ridicat la 60 de milioane de lei. Din punct de vedere al valorii de tranzacţionare, acţiunile "Braiconf" (BRCR) le-au devansat pe celelalte patru, înregistrînd un nivel de 411 milioane de lei. Preţul acestora s-a apreciat cu 3,74%, ajungînd la 57.000 lei/titlu la finele şedinţei bursiere.

Tranzacţiile cu acţiuni "Altur" Slatina (ALTC) au însumat 6 milioane de lei, iar preţul de închidere înregistrat de acestea a fost de 6.000 lei/titlu (variaţie zero). În ceea ce priveşte titlurile "Rompetrol" Constanţa (VEGA), preţul acestora s-a depreciat pe parcursul şedinţei bursiere de ieri. Astfel, ultimul transfer a fost perfectat la cursul de 560 lei/titlu, cu 2,61% sub nivelul înregistrat la finele şedinţei anterioare. Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri cu acţiuni VEGA s-a ridicat la 170 milioane de lei.

O evoluţie pe un trend descrescător a înregistrat şi cursul titlurilor "Socep" Constanţa (SOCP), acesta depreciindu-se cu 1,2% faţă de şedinţa precedentă. Tranzacţiile perfectate ieri cu acţiuni SOCP au totalizat 137 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro