Revista BURSA Construcţiilor

Instanţa a decis că Ioana Sfîrăială făcut abuz de minoritate în procesele cu Fondul Proprietatea

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 04 iulie 2014

Instanţa a decis că Ioana Sfîrăială făcut abuz de minoritate în procesele cu Fondul Proprietatea

Avocata, obligată să plătească 50.000 lei, cheltuieli de judecată

Instanţa a dispus "interzicerea pentru viitor a abuzului de minoritate săvârşit"

Actualizare 9 martie 2017:

Avocatul Ioana Sfîrăială ne-a precizat că instanţa nu a considerat că a abuzat Fondul Proprietatea.

Pe 2 iulie 2014, Tribunalul Bucureşti a constatat "abuzul de minoritate săvârşit de pârâtă", respectiv de Ioana Sfîrăială, în procesul cu Fondul Proprietatea.

....

Tribunalul Bucureşti a considerat că Fondul Proprietatea a fost abuzat de avocatul Ioana Sfîrăială, prin zecile de procese intentate, care au contestat calitatea de administrator FP a Franklin Templeton.

Potrivit unui comunicat al FP, instanţa a emis o decizie prin care a constatat abuzul de drepturi procesuale al Ioanei Sfîrăială împotriva Fondului, evidenţiat sub 3 aspecte: "a. Partea litigantă a introdus o serie de cereri având acelaşi obiect şi doar selectiv a ales pe care să le continue în instanţă; b. Partea litigantă a introdus cereri repetate în dosarele pe rol, cereri care erau în mod vadit netemeinice; c. Partea litigantă a introdus cereri repetate privind chemarea în garanţie a judecătorilor fără a îşi îndeplini obligaţiile procesuale (e.g. plata taxei de timbru)".

Reprezentanţii FP spun că instanţa a dispus încetarea imediată şi interzicerea pentru viitor a abuzului de minoritate săvârşit în formele constatate.

Totodată, Tribunalul a respins celălalt capăt de cerere al Fondului privind plata de daune-interese de către avocatul Ioana Sfîrăială pentru întârzierea celui de-al doilea program de răscumpărare.

"Instanţa a obligat Partea litigantă la plata cheltuielilor de judecată în acest dosar (50.000 RON)", potrivit FP.

Anul trecut, reprezentanţii Fondului au anunţat că au dat-o în judecată pe Ioana Sfîrăială, solicitându-i să plătească diferenţa între preţurile la care s-ar fi derulat programul de răscumpărare a acţiunilor la momentul aprobării şi cele la care ajunseseră".

Ioana Sîrăială a obţinut, în instanţă, două victorii importante contra Franklin Templeton, una în decembrie 2011 şi cealaltă în octombrie 2012, când Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti au anulat o hotărâre AGA a Fondului din septembrie 2010, prin care compania Franklin Templeton a fost numită administrator.

Începând din octombrie 2010, Ioana Sfîrăială a contestat majoritatea deciziilor Adunării Generale ale Acţionarilor FP, justificând că Franklin Templeton nu avea dreptul să convoace AGA din cauză că nu este administratorul Fondului. Totodată, acţionarii FP au aprobat retroactiv, la fiecare AGA, deciziile anterioare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cineva a fost tot timpul in spatele acestei impostoare. Chiar daca ea a crezut ca isi face reclama s-a inselat. Greseala a fost si din partea instantei care a dat castig de cauza ,impotriva deciziei actionarilor . CSMul ar trebui sa analizeze actiunile instantelor (judecatorilor) care au dat cele 2 decizii in favoarea sfaraietei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro