INVL Renewable Energy Fund I cumpără un proiect pentru un parc fotovoltaic de 174 MW în ţara noastră

V.G.
Companii / 10 octombrie 2022

INVL Renewable Energy Fund I cumpără un proiect pentru un parc fotovoltaic de 174 MW în ţara noastră

INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management, a încheiat un acord pentru achiziţionarea unui proiect de parc fotovoltaic de 174 de megawaţi (MW) în România, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, se estimează că investiţiile totale în proiectele fondului în România vor ajunge la aproximativ 350 de milioane de euro.

Fondul achiziţionează proiectul de 174 MW înainte de asigurarea capacităţii de conectare la reţea, însă această fază este planificată pentru primul trimestru al anului 2023, iar faza de construcţie ar trebui să fie atinsă în trimestrul patru al anului viitor. Achiziţia aduce capacitatea totală a celor 8 proiecte de parcuri fotovoltaice ale fondului aflate în dezvoltare în România la 442,7 MW, dintre care aproape 268 MW beneficiază deja de condiţiile de conectare la reţea, în timp ce pentru 42,7 MW au fost emise autorizaţii de construire.

"Am intrat pe această piaţă atractivă a proiectelor de energie regenerabilă din România la începutul acestui an, iar tranzacţiile pe care le-am încheiat demonstrează determinarea noastră de a deveni un jucător important pe această piaţă. Suntem recunoscători partenerilor noştri din România pentru ajutorul acordat în extinderea portofoliului nostru. Aşteptăm cu nerăbdare începerea lucrărilor de construcţie în cadrul acestor proiecte şi sperăm într-o colaborare de succes cu comunităţile în care ne dezvoltăm proiectele, precum şi cu autorităţile de resort. Având în vedere portofoliul de proiecte de parcuri fotovoltaice în curs de dezvoltare, investiţia fondului în România ar putea ajunge la aproximativ 350 de milioane de euro", spune Liudas Liutkevièius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I.

Primele proiecte pentru captarea energiei solare vor ajunge în faza de construcţie la sfârşitul acestui an, a adăugat acesta. Se aşteaptă ca primele parcuri fotovoltaice să intre în faza de construcţie încă de la sfârşitul primului trimestru al anului 2023. Construcţia tuturor parcurilor fotovoltaice ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al anului 2025.

Pe lângă România, INVL Renewable Energy Fund I dezvoltă peste 32 MW de proiecte de parcuri fotovoltaice în Polonia. Construcţia parcurilor din Polonia este planificată să înceapă în prima jumătate a anului viitor, iar capacităţile centralelor vor fi oferite spre vânzare utilizatorilor finali pentru a le satisface acestora nevoile de energie electrică.

Portofoliul total de proiecte în curs de dezvoltare ale INVL Renewable Energy Fund I se ridică deja la 475 MW.

În prezent, fondul efectuează montajul unităţilor sale. Fondul INVL Renewable Energy Fund I, care investeşte în proiecte de energie regenerabilă, este în căutare de potenţiali investitori până la mijlocul lunii noiembrie a acestui an. Investiţia în acest fond permite investitorilor să se diversifice din punct de vedere geografic, să contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea energiei regenerabile şi să obţină un randament competitiv al investiţiei.

Strategia de investiţii a INVL Renewable Energy Fund I este de a canaliza fonduri către proiecte de energie regenerabilă (parcuri eoliene onshore şi parcuri fotovoltaice la scară utilitară) pe teritoriul statelor membre UE şi NATO.

Fondul se concentrează în acest moment asupra ţărilor din Europa Centrală şi de Est, unde a identificat un potenţial semnificativ de creştere, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro